Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VTEK: laiku nedeklaruodami interesų penki LNOBT darbuotojai pažeidė įstatymą

Penki vadovaujančias pareigas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) einantys darbuotojai pažeidė įstatymą ir laiku nedeklaravo interesų, trečiadienį vienbalsiai nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK). Šie darbuotojai – baleto direktorė Rūta Butvilienė, orkestro vadovas Henrikas Tarvydas, choro meno vadovas Česlovas Radžiūnas, choro direktorius Petras Paulavičius ir vyr. mechanikas Gintautas Bagušinskas.
Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras
Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Visi penki darbuotojai interesus deklaravo tik šiemet, nors vadovaujančias pareigas LNOBT eina ne vienerius metus“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Minėti asmenys pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas ir vienerius metus nuo šiandienos negali būti skatinami.

Privačių interesų deklaraciją privalu pateikti elektroninėmis priemonėmis per 30 kalendorinių dienų nuo valstybinėje tarnyboje dirbančio asmens išrinkimo, priėmimo ar paskyrimo į pareigas dienos. VTEK teigimu, penki LNOBT darbuotojai interesus deklaruoti turėjo iki 2012 metų rugsėjo 30 dienos.

Per pastarąjį pusmetį VTEK atliko tyrimus ir priėmė sprendimus dėl dvidešimt šešių vadovaujančias pareigas LNOBT einančių darbuotojų elgesio. VTEK konstatavo – jie visi laiku nepateikė privačių interesų deklaracijų ir taip pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Spalį Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė šešių LNOBT darbuotojų skundus kaip nepagrįstus ir VTEK konstatuotų pažeidimų nepanaikino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant