Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyčio paminklas gali iškilti Kaune

Vyčio paminklo iniciatoriams pralaimėjus konkursą dėl galimybės statyti monumentą sostinės Lukiškių aikštėje, ši skulptūra gali būti įrengta Kaune, antradienį pranešė portalas delfi.lt.
„Laisvės karys“
„Laisvės karys“ / Šarūno Akelaičio nuotr.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis patvirtino tokią galimybę aptaręs su Vyčio paramos fondo atstovais.

„Tai nebus toks greitas procesas. Mes bendravome šiandien, kalbėjomės apie tai: apie galimybes, kokioje stadijoje, kokių matmenų jis, aptarinėjome vietą ir taip toliau. Tačiau tai – ne mano, tai turėtų būti miestiečių sprendimas“, – sakė meras.

Vyčio paramos fondo pirmininko pavaduotojas Vilius Kavaliauskas neatskleidžia, kas inicijavo minėtą pokalbį: „Kalbėjome ir prieš konkursą. Jie daug smalsesni už Vilniaus valdžią. Jei Vilniaus meras net nebuvo atėjęs pažiūrėti tos mūsų skulptūros, tai kauniečiai net eksponavo ją. Manau, kad yra požiūris šiek tiek skirtingas nei Vilniaus mero“.

Kaip skelbė BNS, Kultūros ministerijos skelbtą paminklo rekonstruotoje Lukiškių aikštėje konkursą laimėjo Andriaus Labašausko memorialas, primenantis mišką ir partizanų bunkerį.

Visgi Kultūros paveldo departamentas pareiškė, kad menininko pasiūlyta pastatyti kalva neatitinka prieš septynerius metus patvirtintų paveldosauginių reikalavimų, jog Lukiškių aikštė turi būti lygi. Departamento direktorės pavaduotojas Algimantas Degutis sako, kad ekspertams šiuos reikalavimus tikriausiai bus siūloma persvarstyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito