Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žagarės Fringe festivalis – paribio meno ir kultūros šventė be ribų

Žagarėje kelias dienas truko pirmasis tarptautinis Fringe festivalis. Tai sunkiai nusakomas renginys, kuriame menas neribojamas jokiais pančiais. Iš pradžių Latvijos pasienio žmonėms kai kurie menininkų „išsišokimai“ atrodė nesuprantami. Daugelis suvokė, kad paaiškinti meno nebūtina. Reikia mėgautis.
Žagarės Fringe festivalis
Žagarės Fringe festivalis / Gintarės Valuckytės nuotr.

Tarptautinis Žagarės Fringe meno festivalis sutalpino įvairiausių sričių menininkus – nuo performanso iki fotografijos, nuo muzikos iki teatro.

Gintarės Valuckytės nuotr./Žagarės Fringe festivalis
Gintarės Valuckytės nuotr./Žagarės Fringe festivalis

Menininkai susirinko ne tik iš Lietuvos, kaimyninės Latvijos, bet ir visos Europos. Visame miestelyje virė keistas gyvenimas. Vienur dūzgė medžio pjūklai, kitur kvepėjo tešloje užkeptais pienių žiedais. Daugybė iš pažiūros apleistų vietų tapo puikia scena, o aptrinta siena – idealia drobe tapybai.

Šio festivalio sumanytoja ir viena iš organizatorių yra Sara Mitrikė. Ta pati moteris kadaise sugalvojo ir „Žagarės vyšnių festivalį“.

S.Mitrikė sako, kad Fringe festivalis buvo išsipildžiusi svajonė dirbti su puikia kūrybingų žmonių komanda.

Jau buvo smagu matyti, kaip Žagarės miestelio bendruomenė atveria savo širdis ir protus įvairiausio spektro menininkams.

„Meninkai įtraukė jaunimą į savo projektus ir užmezgė ilgalaikę draugystę bei sukūrė galimybes ateities projektams. Tikiu, kad paskutinės dešimt dienų be abejonės paliko ilgalaikį įspūdį Žagarės žmonėms.“

Organizatorė žada, kad tai būtinai įvyks vėl. Planuojama, kad festivalis vyks kas dvejus metus. Kitas – 2017 gegužę. Taip pat numatomi ir kiti smulkesni renginiai. Sunkiai žodžiais nusakomas menas gali tapti Žagarės kasdienybe.

Gintarės Valuckytės nuotr./Žagarės Fringe festivalis
Gintarės Valuckytės nuotr./Žagarės Fringe festivalis

„Ką man reikškia Fringe – pakraštys, riba? Tai galimybių platforma. Tai erdvė, kur galima patirti ir sukurti kažką kitokio, įtraukti publiką į kelionę ir stebėti, kaip pražysta talentai“, – po festivalio kalbėjo S.Mitrikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas