Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalistų ir rašytojų premija skirta J.Tumo-Vaižganto tyrinėtojui A.Pakėnui

Juozo Tumo-Vaižganto premija skirta muziejininkui, šio rašytojo gyvenimo bei kūrybos tyrinėtojui Alfui Pakėnui, pranešė Lietuvos rašytojų sąjunga. Dėl 17-osios Vaižganto premijos šiemet varžėsi iš viso trylika kandidatų. A.Pakėną nominavo XXVII knygos mėgėjų draugija ir Lietuvos universitetų moterų asociacija.
Juozas Tumas-Vaižgantas
Juozas Tumas-Vaižgantas / Wikimedia Commons nuotr.

A.Pakėnas yra literatas, muziejininkas, žurnalistas, Maironio lietuvių literatūros muziejaus Vaižganto memorialinio buto-muziejaus vadovas.

Jo rūpesčiu surinkta istorinė, archyvinė medžiaga, prisiminimai, menantys kanauninką, rašytoją J.Tumą-Vaižgantą, 2017 metais suorganizuotas moksleivių dviračių žygis į renginį „Neužmirštamas Vaižgantas“ Ustronėje, išspausdinta daugybė aktualių straipsnių, bylojančių apie Vaižganto metus, rengiamos ekspedicijos, ekskursijos, edukacinės programos, skirtos Vaižganto kūrybiniam palikimui.

Laureatui premija rugsėjo 14-ąją bus įteikta Malaišių kaime Anykščių rajone.

Premiją yra įsteigusios Lietuvos rašytojų, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija, apdovanojimas kasmet skiriamas lietuvių rašytojui arba žurnalistui už sėkmingą literatūros ir žurnalistikos (dokumentinės prozos arba literatūrinės publicistikos) dermę.

Premijos laureatais yra tapę istorikas Egidijus Aleksandravičius, žurnalistas ir kraštotyrininkas Vytautas Bagdonas, literatūrologė ir rašytoja Viktorija Daujotytė-Pakerienė, žurnalistas, rašytojas Gintautas Iešmantas, rašytojas Liudvikas Jakimavičius, prozininkė Loreta Jastramskienė, rašytojas ir žurnalistas Juozas Kundrotas, poetas, dramaturgas Justinas Marcinkevičius, kunigas, poetas Julius Sasnauskas, rašytojas, vertėjas bei žurnalistas Laimonas Tapinas ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas