Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aidas Giniotis: sezonas baigiasi, bet mes – neišsisėmėme

XXIV sezonas Keistuolių teatre – įgyvendintų eksperimentinių ieškojimų metai, įtraukę į „paprastus dalykus, kuriuose buvo atrasti stebuklai“ – tai spektakliai „Gerbiami piliečiai“ bei „Mykolas Žvejas“.
Aidas Giniotis
Aidas Giniotis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vienas ryškiausių besibaigiančio sezono eksperimentų – net keturių režisierių bendras projektas, skirtas visiems (ne tik Lietuvos) piliečiams – spektaklis „Gerbiami piliečiai“.

„Džiaugiuosi šio spektaklio gimimu. Turbūt tai buvo tas retas, o galbūt išskirtinis atvejis Lietuvos teatre, kai keturi režisieriai nesusipriešindami kūrybiškai ir azartiškai dirbo prie vieno spektaklio, – atviravo režisierius Aidas Giniotis, kartu su Andriumi Kaniava, Ieva Stundžyte bei Vaidotu Žitkumi pastatęs vienos dalies agitacinę injekciją pagal Michailo Zoščenkos kūrybą. – Tokios patirties lig šiol neturėjau. Labai džiaugiuosi, kad sau įrodėme, jog režisūra ne tik polemika, ne tik konkurencija, ne tik individualumo pabrėžimas... Repeticijose derėjo tiek kūrybinė laisvė, tiek santarvė.“

Keturi režisieriai sugebėjo pašokdinti ir aktorius, kuriems spektaklio metu buvo padaryta ne viena kūrybinė injekcija – kiekvienas iš jų sukūrė po keletą vaidmenų.

Dar vienas linksmas Keistuolių teatro eksperimentas – seno gero žaidybinio teatro atradimas iš naujo – vienos dalies muzikinė pasaka „Mykolas Žvejas“ pagal būtas nebūtas pamarėnų istorijas. Kaip sako spektaklio režisierius Aidas Giniotis, jam šis spektaklis – lyg grįžimas prie Keistuolių teatro ištakų.

„Džiaugiuosi „Mykolo Žvejo“ atsiradimu Keistuolių teatro scenoje. Man tai – grįžimas prie žaidybinio teatro, grįžimas prie lietuviškos medžiagos. Čia kaip iš naujo skaityti n kartų skaitytą knygą ir suvokti, kad dar nevisos tiesos tarp eilučių išskaitytos“, – prisipažįsta keistuolis A.Giniotis.

Skaičiuodami XXIV teatro sezono eksperimentus, atradimus, pasiekimus ir laimėjimus, Keistuoliai neslepia – buvo gerai! O kas toliau?

„Visada nerimauju, kai būna gerai, tada žvelgiu į kitą sezoną su nerimu, kad tik nebūtų blogiau... ir taip kiekvieną pavasarį, – šyptelėjo Aidas Giniotis. – Turiu prietarą nekarksėti iš anksto, kad neprisikarksėčiau, tad sakau – bus, kaip bus. Dar neišsisėmėm. Bus kitaip. Bet tikrai bus.“

Šiame sezone su Keistuoliais dar galite susitikti gegužės 20 dieną, sekmadienį, 12 val. linksmame pasakojime visai šeimai pagal italų rašytojos Angelos Nanetti apysaką „Mano senelis buvo vyšnia“ (rež. A. Gluskinas). Taip pat gegužės 23 ir 30 dienomis, trečiadieniais, 19 val. muzikiniame spektaklyje suaugusiesiems „Paskutiniai Brėmeno muzikantai‘ (rež. A. Giniotis)

Bilietus galima įsigyti: Keistuolių teatro kasoje (Laisvės pr. 60, Vilnius) arba www.tiketa.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento