Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Apeirono teatras“ atsiveria I.Simonaitytės bibliotekoje

Jauniausio profesionalaus teatro Klaipėdoje „Apeirono teatro“ pasirodymai toliau vyksta Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešojoje bibliotekoje. Rugpjūčio 25 d. 18 val. bibliotekos Saulės laikrodžio kiemelyje bus galima prisiminti ar susipažinti su Birutės Pūkelevičiūtės kūryba.
„Apeirono teatras“ rengia nemokamus pasirodymus I.Simonaitytės bibliotekos kiemelyje.
„Apeirono teatras“ rengia nemokamus pasirodymus I.Simonaitytės bibliotekos kiemelyje. / Teatro nuotr.

Poezijos vakaro metu klausytojai susipažins su keletu faktų iš B. Pūkelevičiūtės asmeninio gyvenimo ir skaitysime eilėraščius iš poezijos rinkinio „Metūgės“. Eilėraščius skaitys Apeirono teatro kūrėjos Eglė Kazickaitė ir Greta Gudelytė.

Šis eilėraščių rinkinys, alsuojantis erotine, tai švelnia, tai laukine mylinčios moters jausena, prasiveržusiais iš pasąmonės pasakojimais, Lietuvoje buvo priskirtas moralės ir dorovės nuosmūkio pavyzdžiui. Pokario Lietuvai buvo netikėta, kad įvardis „Ji“ tampa aktyviuoju veikėju, nebe vien vyriškojo ego priedėliu. K.Bradūnas rašė: „Biologinis moters pradas ir nežabotas vitališkumas gožte užgožia ištisus eilėraščius“.

Pūkelevičiūtės poetinis pasaulis ir subjektas sukurtas dar prieš išplintant feministinės kritikos teorijoms, todėl daug užtarėjų ji nesulaukė. Bet faktas – būtent B. Pūkelevičiūtės eilėraštis „The Cry of Rachel“, buvo įtrauktas į pasaulinės poezijos antologiją šalia A.Rimbaud, R.Frosto, V.B.Yeatso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas