Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Choreografė Anželika Cholina: Vilniaus publika man mieliausia

Choreografė Anželika Cholina LRT Kultūros laidai „Ryto Allegro“ pripažįsta, kad tik „Carmen“ premjerą jai buvo svarbu surengti Lietuvoje, net jei po to jį bus galima pamatyti tik Rusijos sostinėje.
Anželika Cholina
Anželika Cholina / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mano publika (Vilniaus) man mieliausia. Man svarbu, kad ji pamatytų, ką aš šiuo metu išgyvenu, ką šiuo metu statau“, – sako A.Cholina.

Anot A.Cholinos, po šokio spektaklio „Ana Karenina“ Rusijos menininkai tiesiog veržiasi dirbti su ja. „Maskvoje aš jaučiuosi labai mylima“, – neslepia A.Cholina.

Spektaklį „Carmen“ choreografė pirmą kartą pastatė 1998 metais, jį 2004 m. atnaujino. Šiais metais A.Cholina pristato trečiąjį, visiškai naują spektaklį.

„Nesu iki galo patenkinta tuo, kaip anksčiau interpretavau šią temą. Gal buvau per jauna, todėl spektaklis buvo pernelyg asmeniškas – viską regėjau per savo prizmę. Manau, kad šįkart man pagaliau pavyko papasakoti šią istoriją taip, kaip reikėtų. Dabar tai visiškai naujas spektaklis, iš senojo liko tik keletą scenų ir režisūrinis piešinys. Naujojo spektaklio energija kitokia, tai vienas didelis sprogmuo“, – apie naująjį spektaklį kalbėjo A.Cholina

Teigiama, kad su šia, trečiąją „Carmen“ versija, atsisveikinama su Lietuvos žiūrovais: po premjeros Vilniuje spektaklis bus rodomas tik Rusijoje.

Spektaklyje dalyvauja 24 Maskvos teatrų aktoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas