Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgai laukta „MetroNomes“ premjera: užburiančios Jurgos dainos ir žmonės su lėlių galvomis

Vilniaus „Menų spaustuvėje“ trečiadienio vakarą buvo galima stebėti pirmosios „metro stotelės“ gimimą – dainininkė Jurga Šeduikytė kartu su muzikinio spektaklio „MetroNomes“ kūrybine grupe pristatė ilgai lauktą premjerą.
Jurga Šeduikytė su „MetroNomes“ kūrybine grupe
Jurga Šeduikytė su „MetroNomes“ kūrybine grupe / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Buvo žadėta, kad „MetroNomes“ – tai savotiškas gyvos muzikos, lėlių teatro, judesio, pantomimos, tekstų ir animacijos lydinys, kurio centre – mažas, niekieno nepastebimas žmogus: kasininkė, viešojo tualeto darbuotoja, paranoiškas karo veteranas ar traukinio vairuotojas. Tačiau įsivaizduoti iš anksto tai, kas vyko scenoje vargu ar buvo įmanoma.

Ir žadėtasis lėlių teatras, į kurį spektaklio režisierė armėnė Zara Antonyan mėgsta pažvelgti netradiciškai, išties buvo visiškai kitoks nei įprasta. „Nematomus žmones“ – metro keleivius – įkūnijo Vilniaus teatro „Lėlė“  aktoriai Indrė Liutkevičiūtė ir Imantas Precas bei Indrė Mickevičiūtė ir Rokas Petrauskas iš aktorių ansamblio „Degam“.

BFL/Tomo Lukaio nuotr./Muzikinio spektaklio akimirka
BFL/Tomo Lukšio nuotr./Muzikinio spektaklio akimirka

Tačiau herojai nebuvo lėlės, veikiau žmonės lėlių galvomis. Pastarosios „augo“ iš neįprastų vietų, kojos maišėsi su rankomis, o plastiški judesiai labiau priminė modernųjį šokį nei įprastą lėlių teatrą. Žinoma, intriga tapo ir specialiai projektui ruoštos „lėlės“, kurių kiekviena nustebindavo savitu charakteriu.

Muzikos atlikėjai su Jurga Šeduikyte priešaky visą pasirodymą buvo antrajame plane. Jie meistriškai užpildė herojų pristatymus ir jų pasirodymus, nevengdami keisti nuotaikos ir net padainuoti visi kartu. Tai, jog Jurga dainavo anglų, rusų ir lietuvių kalbomis, netrukdė klausytis netikėtų ir išties melodingų jos sukurtų sprendimų.

Taip, buvo akimirkų, kurioms dar yra kur tobulėti, bet buvo ir tokių, kai apsaldavo širdis. Kaip sakė premjeroje apsilankę aktorius Gediminas Storpirštis su žmona Egle, spektaklis išties vertas dėmesio ir, nors yra kur taisytis, tai atleistina – juk premjera. O išgludinus visus kampelius „MetroNomes“ taps išties neeiliniu teatro ir muzikos mišiniu, kurį negėda bus parodyti ir užsienio publikai.

BFL/Tomo Lukaio nuotr./Muzikinio spektaklio akimirka
BFL/Tomo Lukšio nuotr./Muzikinio spektaklio akimirka

„MetroNomes“ kūrėjai:

„MetroNomes“ režisierė – Zara Antonyan; aktoriai – Indrė Liutkevičiūtė ir Imantas Precas (Vilniaus teatras „Lėlė“), Indrė Mickevičiūtė ir Rokas Petrauskas (aktorių ansamblis „Degam“). Gyva muzika: Jurga Šeduikytė (vokalas), Vytis Nivinskas (kontrabosas), Vidas Bareikis (klavišiniai), Josh McClung (mušamieji) ir Tadas Dešukas (smuikas). Spektaklio lėlių dailininkas – Sergejus Bocullo, kostiumų dailininkė – Daiva Petrulytė, Video projekcijos – Laimonas Zakas; šviesų dailininkas – Marius Selevičius. Būsimo filmo apie projektą „MetroNomes“ autorius – Simonas Glinskis; Muzikos ir tekstų autorė – Jurga Šeduikytė.

Spektaklio „MetroNomes“ turas:

Rugsėjo 22d., 19 val - Vilnius, „Menų spaustuvė“ (Šiltadaržio g. 6);
Rugsėjo 23d., 18 val. – Panevėžio bendruomenių rūmai (Kranto g. 28);
Rugsėjo 29d., 18 val. – Kauno valstybinis lėlių teatras (Laisvės al. 87A);
Rugsėjo 30d. 18 val. – Šiaulių dramos teatras (Tilžės g. 155).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas