Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keistuolių teatre naują eros pradžią skelbs „Zenonų“ teikimo ceremonija

Nenumaldomai artėjant pasaulio pabaigai, Keistuolių teatras pasiryžęs sudėlioti visus taškus „ant i“ ir visiems Lietuvos teatrams, trupėms, ansambliams, grupėms, kompanijoms, kvintetams, kvartetams, trio, porelėms, vienišiams ir kitokiems Lietuvos gyventojams įteikti bilietą į naujos eros pradžią.
„Zenonų“ teikimo ceremonija
„Zenonų“ teikimo ceremonija / Keistuolių teatras

Kovo 23, 24 dienomis Keistuolių teatro teritorijoje, Vilniaus Laisvės prospekte 60, dvyliktą  kartą pompastiškoje ceremonijoje (su gera humoro doze) bus įteikti „Zenonų“ apdovanojimai išgyvenusiems ir nusipelniusiems kaukės meno puoselėtojams Tarptautinės teatro dienos proga.

„Įvairios tautos turi Budą, Mahometą, Zaratustrą, Prosperą, Joną, Petrą ir Antaną, tai mes – keistieji teatralai – turime savo didįjį pranašą Zenoną, tikim juo, šlovinam jį ir sekam jo pėdomis. Šiais metais, kai daugelis Lietuvos gyventojų išgyvena majų išpranašautą apokalipsę – krizę, melo detektorių žabangas ir iki 15 litų pabrangusių lietuviškų agurkų dramą – mes siūlome užsimiršti XII-oje „Zenonų“ teikimo ceremonijoje ir keliauti į Zenono pažadėtąją naująją žemę!“ – kviečia keistuolis Vaidotas Žitkus.

Zenonas – tai senas Kristoforo bičiulis, sėbras, prietelis ir giminaitis, jo paspirtis ir paguoda. Jis buvo drėbtas iš molio, rastas kopūstuose, kančių kelius praėjęs, su Drakonu kovojęs ir jį išbaręs, iš istorijos užkaborių išlindęs ir vėl kelią į šviesią ateitį atradęs. Jo palaimos yra palytėti nevienas Lietuvos teatralas ar muzikas, o 1998 m. „Zenonas“ atiteko už kantrybę žiūrovams.

„Paprastai „Zenonas“ keliauja į tų žmonių rankas, kurie niekaip „neįsipaišo“ į tradicinių oskarų ar kristoforų griežtus apibrėžimus. Tai alternatyva visiems keistuoliams, kurie per visą Keistuolių teatro istoriją lydi mus į žiūrovų pilnas sales“, – emocijų neslepia keistuolis Vaidotas Žitkus. 

„Zenonas“ kiekvieną kartą būna kitoks – metalinis, popierinis, molinis, skirtingų dydžių, skirtingų formų, ilgainiui įgijo stebėtino panašumo į Velykų salos statulas. O koks jis bus šiais 2012 metais?

Visi, norintys išgyventi 2012 metų pasaulio pabaigą ir 12 kartą išvysti Keistuolių teatre vyksiančią siautulingą, šiais metais apokalipsės vertą „Zenonų“ įteikimo ceremoniją, bilietus gali įsigyti Keistuolių teatro kasoje bei www.tiketa.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento