Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kūrybinėse performanso dirbtuvėse bus pristatomos japonų meno technikos

Lietuvoje pirmą kartą organizuojamos kūrybinės dirbtuvės, skirtos šiuolaikinio performanso technikos lavinimui pagal „Re-United Now-Here“ metodiką, remiantis japonų tradicinių menų principu Jo-ha-kyū ir avangardinio butō šokio technikomis.
Sakurako
Sakurako / Organizatorių nuotr.

Lietuvos kultūros tarybos kvietimu, seminarą ves lietuvių kilmės menininkė Sakurako, šokio teatro kompanijos „Re-United Now-Here“ įkūrėja bei vadovė, šiuo metu reziduojanti Château Éphémère Paryžiuje.

Dar 2012 metais iš Japonijos į Amsterdamą sugrįžusi Sakurako, pagal savo sukurtą metodiką veda intensyvius seminarus, o kartu su jų dalyvais kuria ir pristato performansus Amsterdame, Paryžiuje, Kyoto, tikimasi – ir Vilniuje.

Jungdama vakarietišką konceptualų meninį išsilavinimą su įvairiomis rytų technikomis, Sakurako rado būdą, kaip sukurti originalų performansą. Nors menininkės darbai pristatomi visame pasaulyje, Lietuvoje ji mažai žinoma. „Noriu pasinaudoti proga pasidalinti savo praktika ir patirtimi su Lietuvos scenos menų kūrėjais ir mėgėjais,“ – teigia Sakurako.

„Kelių dienų seminaro metu neįmonama įvaldyti butō ar kitų technikų, tačiau įmanoma pabandyti susipažinti su šių technikų specifika bei pabandyti pritaikyti kai kuriuos elementus savo scenos veikloje arba gyvenime. Nesvarbu ar jūs dainuojate, šokate ar vaidinate, butō ir Jo-ha-kyū technikų elementai padės praturtinti jūsų buvimą scenoje,“ – pasakojo Sakurako.

Liepos 23–24 ir 30–31 dienomis, bendradarbiaujant su Oskaro Koršunovo teatru, Sakurako pristato pirmąjį intensyvų kūrybinį seminarą lietuvių kalba. Mokymai skirti scenos professionalamas bei studentatms, tačiau atviri visiems besidomintiems šokiu, teatru ir judesiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas