Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

O.Koršunovo „Otele“ vaidinantis S.Ambrozaitis: „Vaidmuo davė daug, bet tiek pat reikėjo ir paaukoti“

„Vis dar sprendžiu šitą rebusą, kiekvienąkart man šis vaidmuo vis kitoks. Jis davė daug, bet tiek pat ir reikėjo paaukoti. Tai neeilinis vaidmuo, jis reikalauja ir maksimalios fizinės, ir emocinės parengties“, - paklaustas apie Oskaro Koršunovo režisuotame „Otele“ kuriamą Jago vaidmenį atsakė aktorius Saulius Ambrozaitis.
„Otelas“
„Otelas“ / Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

OKT/Vilniaus miesto teatras šį rudenį pradės būtent „Otelu“. Jau rugsėjo 10 d. aktoriai publikos lauks Valstybinio Jaunimo teatro salėje. Apie Jago vaidmenį, atnešusį ir tarptautinį pripažinimą, kalbamės su pačiu aktoriumi, rašoma teatro pranešime spaudai.

– Sarajeve vykusiame festivalyje MESS už Jago vaidmenį Oskaro Koršunovo „Otele“ buvai apdovanotas auksiniu laurų vainiku ir pripažintas geriausiu festivalio aktoriumi. Ką tau reiškia šis apdovanojimas?

– Šio apdovanojimo dar negavau. Vis laukiu, jau tuoj bus metai, bet, kiek girdėjau, bosniai neskuba. O jei rimčiau, tai buvo pirmasis mano apdovanojimas, ir dar kaip geriausio viso festivalio aktoriaus! Tuo metu buvau tikrai ir pakylėtas ir labai motyvuotas bei laimingas!

– Kas Tau pačiam yra Jagas? Kaip šis vaidmuo keitė Tave, ką jis tau davė kaip žmogui? Kaip jį matai savo kitų vaidmenų kontekste?

– Vis dar sprendžiu šitą rebusą, kiekvienąkart man šis vaidmuo vis kitoks. Jis davė daug, bet tiek pat ir reikėjo paaukoti. Tai neeilinis vaidmuo, jis reikalauja ir maksimalios fizinės, ir emocinės parengties. Kiekvienais metais šis Jago vaidmuo bręstant man brandinasi ir pats.

– Ar vaidindamas Jagą turi receptą, kaip mums tvarkytis su šio pasaulio jagais?

– Dalį recepto galiu išduoti: reikia ateiti į spektaklį. O šiaip – atvirai kalbėtis ir neleisti emocijoms atimti šalto, sveiko proto.

– Kaip labai trumpai apibūdintum blogį?

– Tai – pavydas. Jis sukelia didžiausią blogį ir priverčia imtis pikčiausių veiksmų.

– „Otelas“ yra pabuvojęs jau ne viename festivalyje, ne vienoje užsienio šalies scenoje. Gal prisimeni kokį nors ypatingą ar smagų nutikimą scenoje?

– Kiekvienos gastrolės turi savo ypatingų akimirkų, bet „Otelo“ aktorių trupė svetur kažkaip labai atsipalaiduoja, atsiranda naujų prisitaikymų, žaidimų, partnerio provokacijų. Karolis Norvilas, vaidinantis Rodrigą, praktiškai ir yra tas ypatingas nutikimas scenoje, kartais net sunku susilaikyti nenusijuokus po jo improvizacijų. Verta pamatyti.

– Kas tau yra scena ir vaidyba?

– Tai – labai sakralus reiškinys. Viskas ir taip trapu, ir be galo paveiku. Be to, vaidyba man yra ir žaidimas, ir pastovus mėginimas susikalbėti su partneriu scenoje bei su žiūrovu salėje.

Williamo Shakespeare’o „Otelas“ (rež. Oskaras Koršunovas) – jau rugsėjo 10 d., 18:30 val., Valstybinio Jaunimo teatro salėje (Arklių g. 5, Vilnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas