Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oskaro Koršunovo „Otelas“ pristatomas garsiajame Sofijos teatro festivalyje

Rudenį tarptautiniame MESS festivalyje Sarajeve (Bosnija ir Hercegovina) tris auksinius laurų vainikus pelnęs OKT/Vilniaus miesto teatro spektaklis „Otelas“ jau rytoj, liepos 9 dieną, bus parodytas Sofijoje (Bulgarija). Čia prasideda 17-asis tarptautinis festivalis „World Theatre in Sofia“. „Otelas“ bus jau antras O.Koršunovo spektaklis, pristatytas šiame festivalyje – 2009-aisiais čia parodyta „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, rašoma pranešime spaudai.
Oskaro Koršunovo „Otelas“
Oskaro Koršunovo „Otelas“ / D.Matvejev nuotr.

„World Theatre in Sofia“ – tai pagrindinė teatro meno platforma Bulgarijoje, kurios tikslas – kasmet pristatyti tai, kas pastaruoju metu aktualiausia pasaulio teatro tendencijose ir kokie vardai bei trupės kuria tas tendencijas. Per šešiolika metų festivalyje jau pristatyti tokie vardai, kaip Declan Donnellan (Didžioji Britanija), Pippo Delbono (Italija), Ivo van Hove (Olandija), Robert Willson (JAV), Eugenio Barba (Italija), Milo Rau (Šveicarija), Jan Fabre (Belgija), Romeo Castellucci (Italija). Festivalį rengianti organizacija „Via Fest“ paraleliai organizuoja ir kitą ne ką mažiau svarbų renginį – jau 32-ąjį kartą rengiamą „Varna Summer“ festivalį.

Kartu su O.Koršunovu ir jo „Otelu“ šių metų festivalio programoje – režisieriai ir trupės iš Prancūzijos, Ispanijos, Šveicarijos, Vengrijos, Estijos ir Kinijos. Lietuvių režisieriaus spektaklis bus rodomas pagrindinėje Sofijos scenoje – Nacionaliniame Ivano Vazovo vardo teatre.

„World Theatre in Sofia“ programoje šmėžuoja ir O.Koršunovo „Žuvėdros“ pavadinimas. Festivalio svečiai turės galimybę pamatyti šio spektaklio vaizdo įrašą.

„World Theatre in Sofia“ – jau šeštasis tarptautinis festivalis užsienyje, kuriame pristatomas „Otelas“. Jo tarptautinis debiutas įvyko Shakespeare’o festivalyje Gdanske (Lenkija). Spektaklis taip pat pristatytas „Temporada Alta“ festivalyje Žironoje (Ispanija), Krajovos Shakespeare’o festivalyje (Rumunija), festivalyje „Open The Door“ Katovicuose (Lenkija) ir festivalyje MESS Sarajeve (Bosnija ir Hercegovina).

Gastrolės Sarajeve buvo pažymėtos trimis pagrindiniais festivalio apdovanojimais – auksiniais laurų vainikais. Didžiuoju festivalio prizu apdovanotas ir geriausiu festivalio spektakliu pripažintas „Otelas“. Auksinis laurų vainikas atiteko geriausiu festivalio režisieriumi pripažintam Oskarui Koršunovui. Geriausiu festivalio aktoriumi tapo Jago vaidmenį sukūręs Saulius Ambrozaitis.

Rudenį „Otelo“ trupės laukia septintasis festivalis – tai „Les Boreales“ Kane (Prancūzija). Šis pasirodymas bus Lietuvos sezono Prancūzijoje 2024 dalimi.

Norintys išvysti „Otelą“ Lietuvoje turės progą dar šią vasarą. Liepos 22 d. spektaklis bus rodomas Valdovų rūmų kieme, festivalio „Midsummer Vilnius“ programoje.

„Otelo“ pristatymą festivalyje „World Theatre in Sofia“ remia Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas