Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po pusantrų metų teismų maratono teatrui vadovauti ėmusi L.Vilimienė mažakalbė: „Tiesiog dirbame“

Po daugiau nei pusantrų metų užtrukusių teismų maratono, prie Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vairo stojo muzikologė ir kultūros vadybininkė Laima Vilimienė. Trečiadienio popietę teatre įvyko pirmoji šio sezono spaudos konferencija, kurios metu žiniasklaidai prisistatė ir naujoji generalinė direktorė.
Laima Vilimienė
Laima Vilimienė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Tiesa, spaudos konferencijoje visas dėmesys buvo skiriamas 105-ajam teatro sezonui bei artėjančiai baleto „La strada“ premjerai.

Konferencijos metu buvo prašoma užduoti klausimus, išimtinai susijusius su šia premjera.

Tuo tarpu į 15min žurnalisto prašymus generalinei vadovei skirti laiko trumpam interviu tiek iš vakaro, tiek ir prieš pat spaudos konferenciją, buvo atsakyta neigiamai.

Tiesa, net keli L.Vilimienės atstovai pabrėžė, kad artimiausiu metu vadovė žada atskirą susitikimą su žiniasklaida, kur ketina atsakyti į visus rūpimus bei aktualius klausimus.

Vis dėlto, konferencijos metu 15min žurnalistui pasiteiravus, kokiu būdu vadovė ketina užmegzti santykį su teatro bendruomene, kurios daugiau nei pusė narių prieš pusantrų metų vieša peticija išreiškė nepasitenkinimą L.Vilimienės paskyrimu vadovauti Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui, pati vadovė atsakė labai lakoniškai.

„Darbiniu būdu. Tiesiog dirbame. Trečią dieną jau dirbu teatre. Aišku, pirmieji darbai yra susipažinimo darbai, pokalbiai su darbuotojais, kuriuos pradėsime”, – trumpai atsakė naujoji teatro vadovė.

Nacionaliniame operos ir baleto teatre L.Vilimienė ne naujokė – 2002–2018 metais ji buvo tuometinio generalinio direktoriaus Gintauto Kėvišo pavaduotoja rinkodarai.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Naujojo LNOBT sezono ir baleto „La strada“ premjeros pristatymas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Naujojo LNOBT sezono ir baleto „La strada“ premjeros pristatymas

Pastaruosius šešerius metus ji vadovavo Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui.

2023 m. vasarį L.Vilimienė laimėjo Kultūros ministerijos skelbtą LNOBT generalinio direktoriaus konkursą. Tuomet dėl šio sprendimo tarp dalies LNOBT kolektyvo kilo nepasitenkinimas: prie teatro įėjimo jie rengė protesto performansą, o aukščiausioms šalies institucijoms išplatino peticiją, kurioje išreiškė palaikymą tuometiniam teatro vadovui Jonui Sakalauskui.

Antros kadencijos nelaimėjęs J.Sakalauskas tuomet konkursą apskundė teismui.

Kol vyko teismų procesai, 2023 metų vasarą L.Vilimienė buvo išrinkta antrą kadenciją vadovauti Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui.

Šių metų balandį teismams galutinai atmetus J.Sakalausko skundus, rugsėjį 9 d. L.Vilimienė pradėjo eiti LNOBT generalinės direktorės pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas