Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Po teismo sprendimo Vilniaus senajam teatrui imasi vadovauti Audronis Imbrasas

Vilniaus apygardos teismas atmetė buvusios Vilniaus senojo teatro direktorės Olgos Polevikova skundą dėl Kultūros ministerijos rengto naujo konkurso į šias pareigas.
Audronis Imbrasas
Audronis Imbrasas / 15min montažas

Tai antradienį patvirtino kultūros ministras Simonas Kairys.

„Dar vienas teismo sprendimas (apeliacinis), dar viena galimybė pagaliau konkursą laimėjusiam vadovui pradėt eiti pareigas“, – savo „Facebook“paskyroje rašo S.Kairys.

„Šį kartą kalbame apie Vilniaus senąjį teatrą. Audronis Imbrasas buvo paskirtas laikinuoju vadovu, po teismo sprendimo jau gali būti paskirtas eiti pareigas 5-erių metų kadencijai ir diegti pokyčius, kurių šiai įstaigai reikia“, – po teismo sprendimo komentavo Kultūros ministras.

Pasak jo, „teisėjų kolegija konstatavo, kad organizuojant ir vykdant konkursą nebuvo pažeisti lygiateisiškumo, teisėtų lūkesčių, skaidrumo principai, buvo išlaikytas vienodas požiūris į konkurso dalyvius. Nėra jokio pagrindo abejoti komisijos narių vertinimu ar konkurso komisijos klausimų turiniu. Analizuojant pretendentų vertinimo rezultatus nenustatyta jokio išankstinio nusistatymo, susitarimo ar kitokių neobjektyvių požymių“.

Aivaro Žydelio / 15min nuotr./Simonas Kairys
Aivaro Žydelio / 15min nuotr./Simonas Kairys

Ministras apgailestavo, kad niekas nevertina visų ginčų pasekmių kultūros sektoriui.

„Neginčiju kiekvieno asmens teisės ieškoti teisybės, tačiau proceso sustabdymas, kol vyksta ginčas, trukmė turi neigiamų pasekmių“, – rašė jis savo socialiniame tinkle.

Pats A.Imbrasas šį teismo sprendimą komentuodamas savo „Facebook“ paskyroje teigė iš dalies suprantantis buvusio Lietuvos nacionalinio operos ir beletos teeatro vadovo Jono Sakalausko ir buvusios Vilniaus senojo teatro vadovės Olgos Polevikovos „norą pakovoti dėl galimybės tęsti pradėtus darbus teatruose, kuriems jie iki pernai vadovavo po vieną kadenciją“.

Pasak jo, „Demokratijos vienas bruožų yra tai, kad galima bylinėtis dėl bet kokio bet kurios institucijos, bet kurio juridinio asmens sprendimo“.

Tačiau jis pakvietė kolegas ir visą kultūros sektorių elgtis nuosekliai bei solidžiai, ir išmokti civilizuotai „žaisti“ konkursus į įvairių įstaigų vadovų pozicijas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Audronis Imbrasas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Audronis Imbrasas

„Alternatyva – tos ar kitos politinės po tų ar kitų rinkimų į valdžią atėjusios daugumos ar jos valią atstovaujančio ministro politiniai sprendimai dėl valstybinių įstaigų vadovų paskyrimo/atleidimo – bet mes visi bendromis jėgomis siekėme pakeisti tokią sistemą.

Tai gebėkime tinkamai elgtis naujoje, vakarietiškoje, demokratinėje sistemoje, kuri reiškia ir dalyvavimą konkursuose, ir galimą laimėjimą, bet ir nelaimėjimą juose, o nelaimėjus – tokių konkursų rezultatų pripažinimą, neapsunkinant tokių sprendimų įgyvendinimo teisminiais procesais, bylomis“, – savo socialiniame tinkle rašo A.Imbrasas.

„Noriu tikėtis, kad šių dviejų bylų pamoka bus išmokta, ateityje elgsimės korektiškiau, procesai vyks sklandžiau“, – pažymėjo jis.

Konkursas į Vilniaus senojo teatro vadovo pareigas paskelbtas praėjusių metų birželio pradžioje, baigiantis O.Polevikovos kadencijai.

Jame nelaimėjusi buvusi direktorė kreipėsi į teismą dėl ministro patvirtinto konkursų aprašo ir galimai neskaidrios komisijos narių atrankos.

Pernai rugsėjį laikinuoju teatro vadovu kultūros ministras paskyrė konkursą į šias pareigas laimėjusį Audronį Imbrasą.

2022 metais Lietuvos rusų dramos teatras pervadintas į Vilniaus senąjį teatrą dėl Rusijos karo Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius