Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusų balerina Olga Smirnova pasitraukė iš Didžiojo teatro dėl invazijos į Ukrainą

Didžiojo teatro primabalerina Olga Smirnova, kritikavusi Rusijos invaziją į Ukrainą, prisijungs prie Nyderlandų nacionalinio baleto. Ji yra didžiausia Rusijos žvaigždė, pasitraukusi dėl karo, praneša dw.com.
Olga Smirnova
Olga Smirnova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mums didelė garbė, kad ji šoka su mūsų trupe Nyderlanduose, nors aplinkybės, lėmusios šį žingsnį, yra neįtikėtinai liūdnos“, – sakoma Olandijos nacionalinio baleto direktoriaus Tedo Brandseno pareiškime.

30-metė kritikavo Rusijos invaziją į Ukrainą, o anksčiau šį mėnesį socialiniame tinkle „Telegram“ parašė, kad yra „prieš karą visomis savo sielos skaidulomis“.

„Kalbama ne tik apie tai, kad kas antras rusas galbūt turi giminių ar draugų, gyvenančių Ukrainoje, arba apie tai, kad mano senelis yra ukrainietis... Kalbama apie tai, kad mes ir toliau gyvename taip, tarsi tai būtų XX amžius“, – rašė ji šio mėnesio pradžioje paskelbtame pranešime.

Smirnovos pasitraukimas iš prestižiškiausios Rusijos kultūros institucijos daro ją didžiausia žvaigžde, palikusia šalį dėl karo Ukrainoje.

„Niekada nemaniau, kad man bus gėda dėl Rusijos, visada didžiavausi talentingais rusų žmonėmis, mūsų kultūros ir sporto pasiekimais, – rašė ji. – Tačiau dabar jaučiu, kad buvo nubrėžta riba.“

Smirnova, kuri anksčiau šį mėnesį išvyko iš Rusijos, šiuo metu yra Nyderlanduose. Ji sakė, kad svarstė galimybę persikelti dar prieš prasidedant smurtui ir kad Olandijos nacionalinis baletas jai „puikiai tiktų“.

Keletas Rusijos kultūros ikonų, tarp jų žvaigždė dirigentas Valerijus Gergijevas ir sopranas Anna Netrebko, atsisakė kritikuoti puolimą Ukrainoje ir neteko darbo Vakaruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi