Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidas Bareikis pateko tarp septynių perspektyviausiais Rusijoje laikomų teatro režisierių

Vienas didžiausių Rusijos teatro portalų afisha.ru publikavo straipsnį kuriame aprašo septynis jų nuomone didžiausias perspektyvas turinčius ateities teatro režisierius. Tarp aprašomų jaunųjų kūrėjų pateko ir Lietuvos naujosios teatro bangos lyderis – režisierius V.Bareikis.
Vidas Bareikis
Vidas Bareikis / „No theatre“ nuotr.

Publikacijos autoriai pažymi teatro judėjimo „No theatre" susikūrimo svarbą Lietuvos teatro kontekste bei bebaigiant magistro studijas Maskvoje V.Bareikio režisuotą darbą „AKTRISI" (pagal V.Videnskio „Eglutę pas Ivanovus"). Rusijos kritikai pažymėjo režisieriaus sugebėjimą rasti savitą chrestomatinio kūrinio interpretaciją.

V.Bareikio vadovaujamas teatro judėjimas „No theatre" balandžio ir gegužės mėnesiais parodys visus savo sukurtus spektaklius: „No concert", „Pamišėlio užrašai", „Telefonų knyga", „MR.FLUXUS" arba „ŠARLATANAI?" bei naujausiąjį darbą „Kovos klubas" taip pabaigdami savo trečiąjį oficialų sezoną. Taip pat Maskvos teatro mylėtojai turės galimybę apsilankyti balandžio 16d. Maskvoje, „Vs. Meyerholdo" centre rodomame V.Bareikio spektaklyje „AKTRISI", kuriame vieną iš vaidmenų kuria režisieriaus žmona daininkė Jurga Šeduikytė.

„Paskutiniuoju savo darbu V.Bareikis sujaukė ne tik Valstybinio jaunimo teatro rutiną, bet ir sukūrė vieną svarbiausių šio teatrinio sezono įvykių. Į kiekvieną „KOVOS KLUBO" spektaklį plūstantys jauni žmonės tik patvirtina šio darbo aktualumą ir svarbą šiomis dienomis. Stebiu šio jauno kūrėjo darbus jau kelerius metus ir mane džiugina toks tendencingas ir daug žadantis ėjimas pirmyn. Su nekantrumu laukiu kitų V.Bareikio darbų, o „KOVOS KLUBĄ" vadinu vienu realiausių pretendentų į kasmetinę Shmules Young'o premiją“, – sakė žydų kilmės medikas, teatro mylėtojas ir garsiosios frazės „Theatre is what i like" autorius Sh.Young'as, apsilankęs vasario mėnesio "Kovos klube".

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas