Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vienintelio Europoje rankų šešėlių teatro „Budrugana Lietuva“ premjera – ir Kaune

Šią vasarą teatrinio meno gerbėjai turės unikalią galimybę išvysti pirmojo Lietuvoje ir vienintelio Europoje profesionalaus rankų šešėlių teatro „Budrugana Lietuva“ premjerą „Keturi metų laikai“. Pirmasis šio išskirtinio teatro spektaklis birželio 9 d. buvo parodytas Vilniuje, o birželio 17 d. 18 val. jį galės išvysti ir kauniečiai. Tai dar vienas puikus Gruzijos ir Lietuvos draugystės pavyzdys.
Šešėlių teatro „Budrugana Lietuva“ spektaklio ištrauka
Šešėlių teatro „Budrugana Lietuva“ spektaklio ištrauka / Šešėlių teatro „Budrugana Lietuva“ nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kitokio meno sąjunga, rankų šešėlių teatras „Budrugana Lietuva“ – tai devyni aktoriai, surinkti Vytauto V. Landsbergio Klaipėdos universitete. Aktorinio meistriškumo studijų metu jie dvejiems metams išvyko į Gruziją mokytis unikalios teatro kalbos – rankų šešėlių teatro meno.

ai yra unikali teatro technika, kuri gyvuoja tik Gruzijos, vieninteliame pasaulyje rankų šešėlių teatre „Budrugana Gagra“.

Rankų šešėlių teatras ypatingas savo atlikimo technika: naudojamos tik rankos, kuriomis kuriami personažai ir pasakojamos istorijos. Tai yra unikali teatro technika, kuri gyvuoja tik Gruzijos, vieninteliame pasaulyje rankų šešėlių teatre „Budrugana Gagra“, o nuo 2017 m. gegužės 27 d. ir Lietuvoje įkurtame profesionaliame teatre „Budrugana Lietuva“.

Gruzijos rankų šešėlių teatro pradininkas ir įkūrėjas yra žymus kino ir teatro aktorius ir režisierius prof. Gela Kandelaki. Režisierius yra sukūręs kino filmą „0,0047 žemės“ (kitaip žinomas kaip „Kaimas“), „Bėda“, taip pat atlikęs pagrindinį vaidmenį kino filme „Strazdas giesmininkas“ ir daugelyje kitų.

Prof. G.Kandelaki yra garsus kino ir teatro pedagogas Gruzijoje, ypač išgarsėjęs rankų šešėlių teatru „Budrugana Gagra“, kuris susikūrė 1991 m., kai pirmą kartą pasirodė Paryžiuje su spektakliu „Keturi metų laikai“.

Šešėlių teatro „Budrugana Lietuva“ nuotr./Šešėlių teatro „Budrugana Lietuva“ spektaklio akimirka
Šešėlių teatro „Budrugana Lietuva“ nuotr./Šešėlių teatro „Budrugana Lietuva“ spektaklio akimirka

„Esu nepaprastai laimingas ir sujaudintas, kad nuo šiol Lietuvoje turime visiškai naują teatro žanrą, ypatingą savo atlikimu ir pasakojimo būdu. Džiaugiuosi, kad profesorius Gela Kandelaki, nors ir būdamas garbingo amžiaus, intensyviai dvejus metus dirbo su jaunaisiais aktoriais iš Lietuvos, taip pat didžiuojuosi ir savo studentais, kurie ryžosi tikrai nemažam iššūkiui, reikalaujančiam itin daug pastangų, kasdienių treniruočių ir kantrybės.

Tikiuosi, kad pirmasis spektaklis bus šios naujos teatro krypties pradžia ir mes stebinsime žiūrovus ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje“, - savo mintimis dalijasi kurso vadovas, garsus lietuvių rašytojas, kino ir teatro režisierius, pedagogas Vytautas V. Landsbergis.

Po dviejų metų išskirtinio rankų šėšėlių teatro meno studijų Gruzijoje, vadovaujamų prof. G.Kandelaki, gegužės 27 d. Tbilisyje, Šota Rustavelio valstybiniame teatre, Lietuvos aktoriai parodė savo premjerą „Keturi metų laikai“ (kompozitorius Temuraz Bakuradze).

Būtent šį unikalų spektaklį ir turės galimybę šią vasarą išvysti Lietuvos žiūrovai. Birželio 17 d. 18 val. jis bus rodomas ir Kauno kameriniame teatre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas