Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti „Vilniaus galerijų savaitgalyje“?

„Vilniaus galerijų savaitgalis“ – tai ne tik puiki proga aplankyti įdomiausias sostinės meno erdves, bet ir pasinerti į įvairiapusišką kultūrinį gyvenimą. Šiais metais renginio programoje gausu įdomių veiklų: lankytojai kviečiami dalyvauti ekskursijose po galerijas, stebėti unikalius performansus ir aplankyti naujas meno parodas. 15min pateikia rekomendacijas.
Antano Gudaičio parodos KOMPOZICIJOS atidarymas  VDA parodų salėse TITANIKAS
Antano Gudaičio parodos KOMPOZICIJOS atidarymas VDA parodų salėse TITANIKAS / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Rugsėjo 5–8 d.

Roberto Narkaus kūrinio „Valdyba“ rodymas – Lietuvos nacionalinio muziejaus (LNM) padaliniuose (Gedimino pilies bokšte, Istorijų namuose, Kazio Varnelio namuose-muziejuje ir Signatarų namuose). Šie kūriniai – tai karantino metu iš įvairių studijoje rastų medžiagų sukurti ekspresyvūs natiurmortai-avatarai, kurie intriguoja savo simbolizmu ir ironija.

Rugsėjo 5 d. (ketvirtadienis)

Ekskursija po parodą „Iš budėjimų“ – 17 val. Vilniaus grafikos meno centro galerijoje „Kairė-dešinė“. Susitikimas ir ekskursija po parodą su kuratore Monika Krikštopaityte.

Parodos „Valgymo ritas“ atidarymas – 18 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Monika Jagusinskytė atidarys parodą, kuria siekia tyrinėti bei pristatyti žmogaus kūno ir dvasios santykį su maistu per gimtojo krašto, Lietuvos gastronomijos istoriją ir kultūrą. Kuruoja Milda Dainovskytė.

Renginių programa „Open sodas: vaizdai“ – 18–21 val. kultūros komplekse „Sodas 2123“. Jos metu naują parodą atvers galerija „Atletika“, veiks Gabrielės Černiavskajos paroda „Delirium space“. „Entity“ erdvėje vyks diskusija su Viliumi Dranseika ir Valentinu Klimašausku.

Techniseptic garso seansas – 19 val. Radvilų rūmų dailės muziejuje. Vyks meninis garso seansas Emilijos Škarnulytės parodoje „Švytintys kambariai“.

Hapeningas „Supermale lenktynės“ – 20 val. Geležinkelio stoties perone esančiame Bėgių Parke vyks Roberto Narkaus ir Mattias Helberg hapeningas. Antroji dalis – rugpjūčio 7 d. 23 val. Panerių 43.

Rugsėjo 6 d. (penktadienis)

Ekskursija su Urte Janus ir Pawełu Olszewskiu – 16:30 val. „Editorial erdvėje“. Menininkai papasakos apie naują savo parodą „Still Life“ ir atsakys į lankytojų klausimus.

15-osios Baltijos trienalės „Ta pati diena“ atidarymas – 18 val. Šiuolaikinio meno centre.

Rugsėjo 7 d. (šeštadienis)

Ekskursija po Antano Gudaičio parodą „Kompozicijos“ – 12 val. „Titanike“ ekskursiją ves parodos menininko dukra, kuratorė Algė Gudaitytė.

Ekskursija parodoje „Ekologinė klausa“ – 13 val. Jono Meko vizualiųjų menų centre ekskursija ves parodos kuratorė Laima Kreivytė. Registracija čia.

Pranešimas „Animacija šeimos albumui ir istorijai“ – 14 val. Nacionalinėje dailės galerijoje. Paskaitą ves Natalija Arlauskaitė.

Dialogai apie meną – 16 val. Nacionalinėje dailės galerijoje. Dialogus ves – Karen Vanhercke ir Eglė Nedzinskaitė. „Vizualaus mąstymo strategijų“ metodu grįstų susitikimų dalyviai gali neturėti jokių žinių apie meną, tereikia noro žiūrėti, pamatyti ir diskutuoti.

Pokalbis apie naktinius identitetus ir subkultūras, ribas ir galimybes – 18 val. Šiuolaikinio meno centre. Kalbėtojai: Vika Matūzaitė, Dovilė Butnoriūtė – Moteris, Karolis Ruzgas, Kinky Pink (V&A). Tarpininkas: Vidmantas Čepkauskas.

Rugsėjo 8 d. (sekmadienis)

Ekskursija parodoje „Neįrėmintos: Leis, Tabaka, Rožanskaitė“ – 12 val. Vytauto Kasiulio dailės muziejuje. Ekskursiją ves viena iš kuratorių – Laima Kreivytė.

Performansas „Skūra“ – 15 val. „Entity“. Performansą kurs Akvilė Kleopatra Andruškaitė.

Susitikimas su menininku Artūru Čertovu – 16 val. „The Rooster Gallery“ erdvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas