Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentinietiškas judesys laikinosios sostinės modernizme: Eglės Colucci paroda „Kauno kontekstai“

Šiandien tapytoja Eglė Colucci labiau žinoma Argentinoje, nei Lietuvoje, tačiau pastaruoju metu ji vis dažniau pastebima gimtajame Kaune – paroda „Kauno kontekstai“ „Galeria Urbana“Kauno architektų namuose nėra joks atsitiktinumas.
Egle Colucci. „Putvinskio gatvė“
Egle Colucci. „Putvinskio gatvė“

E.Colucci matymo laukas – judri ir akivaizdžiai suinteresuota žmonija, emocingai spurdanti įvairiausiuose architektūriniuose kontekstuose, kuriuos bendravardiklina viena esminė dimensija – laikinosios sostinės modernizmas, rašoma pranešime spaudai.

Galbūt todėl, kad Eglė domisi stilinga architektūra ir urbanistiniu dizainu bei laiko išbandymus atlaikiusiu modernizmu. O gal tiesiog todėl, kad pati menininkė yra architektė, po studijų KTU sąmoningai pasirinkusi tapybą, kaip saviraiškos būdą, leidžiantį išlaikyti malonų, bet neprivalomą santykį su architektūra. Gal todėl E.Colucci paveiksluose architektūros daug, bet ji nėra pagrindinė, greičiau – erdvinė ir emocinė scenografija kontekstualizuojanti gausius personažus ir jų trajektorijas.

Asmeninio albumo nuotr. / Tapytoja Eglė Colucci
Asmeninio albumo nuotr. / Tapytoja Eglė Colucci

Tai ypač ryšku parodoje „Kauno kontekstai“. Šioje paveikslų serijoje architektūra ypač konkreti – Kauno modernizmui autorė skiria žymiai daugiau dėmesio, daugiau jausmo ir daugiau svorio kompozicijose, nei paprastai.

Savo ruožtu aktyvioji paveikslų fauna neabejotinai argentinietiška tiek temperamentu, tiek raiška bei veiklos scenarijais. Greičiausiai šis buenosairiškas judesys ir aistringas koloritas kaunietiškoje urbanistikoje ir sukuria dramatišką intrigą, žaismę ir nuotaikų kaitą Eglės Colucci tapybos parodoje „Kauno kontekstai“.

Eglė Colucci. „Prisimenant vasarą“
Eglė Colucci. „Prisimenant vasarą“

Eglės Colucci parodos „Kauno kontekstai“ atidarymas: sausio 31, ketvirtadienį, 19 val.

GALERIA URBANA, Kauno architektų namai, Vilniaus g. 22, Kaunas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas