Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Frieze“ paskelbė: Baltijos trienalė tarp 10-ies geriausių Europos parodų

Gruodžio 3 d. šiuolaikinio meno žurnalas „Frieze“ į geriausių parodų Europoje dešimtuką įtraukė ir šįmet vykusią Baltijos trienalę. Jos kuratoriai - João Laia ir Valentinas Klimašauskas, į Lietuvą pakvietę daugiau nei 80 Rytų ir Vidurio Europos kūrėjų.
Baltijos trienalės paroda
Baltijos trienalės paroda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak menotyrininkų, rezultatas paradoksalus – kaip teminę ašį pasirinkus konkretų regioną, temos ir problemos vis tiek yra globalios. Ši Europos dalis yra tarsi kaleidoskopas, interviu 15min pažymėjo V.Klimašauskas.

Džiugesio neslėpęs V.Klimašauskas savo socialiniuose teigė:

„Tai yra dar viena proga padėkoti visiems, be kurių kruopštaus, atsakingo ir dažniausiai nužtaginto darbo tokio dydžio projektas nebūtų įvykęs.

Pradėsiu nuo priminimo, kad „Nesibaigiančios kovos“ yra nuoroda į mūsų regione ir pasaulyje vykstančius kultūrinius karus, o mes šį pavadinimą pasiskolinome iš Eglės Rindzevičiūtės to paties pavadinimo esė (ačiū, Egle!).

Atitinkamai, tarp svarbiausių trienalės temų yra natyvistinis nacionalizmas ir ksenofobija, ekologija ir toksiškumas, kovos už nenormatyvinių subjektų teises, neoliberalizmas, dezinformacija bei visuomenės poliarizavimas bei kitos temos, kurias trienalėje nelinijiniu, kaleidoskopiniu pasakojimu nagrinėjo įvairūs šiuolaikiniai ir istoriniai Centrinės ir Rytų Europos menininkai.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valentinas Klimašauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valentinas Klimašauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas