Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gruzijoje – fotografo Vito Luckaus paroda „Iš kelionių“

Penktadienį Gruzijos nacionalinio muziejaus padalinyje Simono Janashiaʼos muziejuje Tbilisyje bus atidaryta Lietuvos fotografo Vito Luckaus paroda „Iš kelionių“.
Apdovanojimų akimirka
Vitas Luckus / Asmeninio albumo nuotr.

Šiaulių „Aušros“ muziejus, bendradarbiaudamas su Lietuvos ambasada Gruzijoje, vienoje iš svarbiausių Gruzijos paveldo institucijų surengtoje parodoje pristatys V.Luckaus kelionių ciklus „Tbilisyje“, „Azerbaidžane“, „Baškirijoje“ (1981), „Altajaus krašte“ (1985), taip pat kelionėse fotografuotus portretus en face, papildžiusius 1968–1986 metų kurtą ciklą „Portretas stambiu planu“.

Parodoje, be jau gerai žinomų parodinių darbų, saugomų Fotografijos muziejuje Šiauliuose ir Lietuvos fotomenininkų sąjungoje, bus eksponuojama parodos kuratorės Ievos Meilutės-Svinkūnienės specialiai atrinkta ir atspausdinta iki šiol nerodytų Gruzijos fotografijų ciklo darbų rinktinė iš V.Luckaus negatyvų archyvo, kurį saugo našlė Tatjana Luckienė-Aldag (JAV).

„Kelionių fotografijose V.Luckus peržengia tradicinio fotoreportažo ar socialinės fotografijos ribas, nesielgia jis ir kaip įspūdžių ištroškęs turistas. Ir nors jo kamera yra užfiksavusi gausybę vietai būdingų bruožų, detalių, tačiau jos čia lieka foninės, o ne esminės: jo kadruose atsiskleidžia kur kas daugiau nei skirtingų tautų materialinės ir dvasinės kultūros faktų atspindžiai. V.Luckus turėjo išskirtinę bendravimo dovaną ir sugebėdavo sukurti betarpišką ir itin glaudų ryšį su žmonėmis ir aplinka. Būtent dėl to, kad jis nelikdavo tik stebėtojas iš šono, o tapdavo pilnaverčiu veiksmo dalyviu, natūraliai įsiliedavo į sutiktų naujų žmonių kasdienį gyvenimą ir sugebėdavo perteikti jų tikrąją realybę“, – rašoma parodos organizatorių pranešime žiniasklaidai.

V.Luckaus paroda Gruzijoje veiks iki gruodžio 14 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas