Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 23

Mariupolio apsiaustį įamžinęs karo fotografas: baimė neišnyks, negali išmokti to ignoruoti

Šio interviu estų leidinys „Postimees“ laukė daug mėnesių. Ne todėl, kad pašnekovas atsisakydavo bendrauti – viską lėmė šio pašnekovo įtemptas ir nenuspėjamas darbo grafikas. O šis pašnekovas – karo žurnalistas ir fotografas iš Ukrainos Jevhenas Maloletka, kuris jau daug metų fiksuoja skaudžius ir negailestingus kasdienybės momentus.
Jevgenijus Maloletka
Jevhenas Maloletka ir jo garsioji nuotrauka. / „Scanpix“/AP nuotr.

Per savo karjerą J.Maloletka užfiksavo tūkstančius sunkių gyvenimo akimirkų.

2013 m. jis fiksavo įvykius Maidane, dėl kurių protestuotojus išvaikę policininkai sulaužė jam ranką ir sudaužė fotoaparatą. Prasidėjus karui Donbase, jis keliavo fiksuoti įvykių okupuotose Donecko ir Luhansko sričių teritorijose , o 2020 m. sausį tapo antivyriausybinių demonstracijų Kazachstane liudininku.

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, J.Maloletka kartu su kolega Mstislavu Černovu nuvyko į Mariupolį ir atsidūrė apgultame mieste kartu su jo gyventojais.

2022 m. kovo 9 d. Rusijos lėktuvai bombomis atakavo Mariupolio miesto ligoninę. Po šio antskrydžio užfiksuoti kadrai, kuriuose įamžintos atakos aukos, pasklido po pasaulio žiniasklaidą.

Šiais metais J.Maloletka tapo konkurso „World Press Photo of the Year – 2022“ nugalėtoju, Rytų Europos laisvosios spaudos apdovanojimo laimėtoju ir Pulitzerio premijos laureatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas