Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Menininkas pradangino Luvro piramidę

Stiklo piramidė Luvro muziejaus kieme – vienas Paryžiaus simbolių. Ir, žinoma, ji yra įtraukta į beveik visų turistų maršrutus. Tačiau dabar užsukantys į aikštę akimirkai gali ir apstulbti. Piramidė tiesiog „dingo“.
Luvras
Luvras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visa tai suorganizavęs gatvės menininkas daugiau kaip 20 metrų aukščio stiklo piramidę pradangino uždengdamas juodai baltomis XVI amžiaus pastatų už piramidės fasadų nuotraukomis. Anot jo, jam svarbiausia iššaukti žmonių tarpusavio sąveiką – kad pamatę, jog piramidės nėra, kalbėtųsi ir ieškotų tinkamo taško nuotraukai.

Piramidę pradanginanti instaliacija veiks iki birželio 27 dienos.

JR pasivadinęs menininkas tikisi, kad instaliacija atnaujins diskusiją apie modernizmą, kuri buvo kilusi 9-ajame dešimtmetyje, kai piramidė buvo projektuojama ir statoma.

Daugelis anuomet priešinosi projektui, sakydami, kad stiklo ir metalo statinys sudarkys XVI-ojo amžiaus architektūros perlą.

Piramidė pastatyta kaip pagrindinis įėjimas į Luvro muziejų. Lankytojai nusileidžia į po piramide esantį didelį vestibiulį, iš kurio pakyla į norimą muziejaus dalį.

Naujas įėjimas 9-ajame dešimtmetyje buvo būtinas, nes tiesiog nebebuvo įmanoma suvaldyti lankytojų srauto. Luvrą dabar per metus aplanko per 9 milijonus žmonių.

Piramidę pradanginanti instaliacija veiks dar mėnesį, iki birželio 27 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas