Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mobiliosios fotografijos Oskarai: pripažinimą pelnė lietuvio nuotrauka, įsitvirtinusi pasaulio TOP 25

Žinomo Lietuvos komunikacijos eksperto ir fotografo Ričardo Jarmalavičiaus kūryba šeštą kartą nominuota mobiliosios fotografijos Oskarui ir išrinkta į geriausių pasaulyje vienspalvių nuotraukų TOP 25.
Ričardas Jarmalavičius ir jo fotografja „Jų laikas“
Ričardas Jarmalavičius. Jų laikas / Asmeninio archyvo nuotr.

Mobiliuoju telefonu „iPhone“ daryta lietuvio nuotrauka „Jų laikas“ pateko tarp šių metų pasaulinio konkurso „iPhone Photography Awards“ finalininkų ir pelnė specialų „Honorable Mention“ apdovanojimą, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Nuo šiol R.Jarmalavičiaus kolekcijoje yra jau šeši šio prestižinio konkurso, vadinamo mobiliosios fotografijos Oskarais, įvertinimai. Ankstesnės nominacijos pelnytos 2023, 2021 ir 2019 metais.

Ta pati nuotrauka „Jų laikas“ šiemet išrinkta į geriausių pasaulio vienspalvių nuotraukų TOP 25, patekusi į tarptautinio konkurso „Monochromatic Awards 2024“ finalą. Rugsėjį ji bus publikuota kasmetiniame fotografijos žurnalo „Dodho“ albume „Monochromatic - Best photographs“.

Asmeninio archyvo nuotr./Ričardas Jarmalavičius. Jų laikas
Asmeninio archyvo nuotr./Ričardas Jarmalavičius. Jų laikas

„Dodho“ suburti fotografijos profesionalai R.Jarmalavičiaus kūrybą tarp geriausių pasaulyje vienspalvių nuotraukų išrenka jau trečius metus iš eilės.

Pasaulinio įvertinimo sulaukusioje juodai baltoje nuotraukoje „Jų laikas“ užfiksuota akimirka Tenerifės paplūdimyje prie Atlanto.

„Kiekvienas čia gali pamatyti savo istoriją. Aš matau motiną su sūnumi, paskutinę jų atostogų dieną. Ir jų trapų bendrą laiką, kuris tą pačią akimirką virsta prisiminimu“, – pasakoja autorius.

Daugiausiai mobiliuoju telefonu darytomis juodai baltomis nuotraukomis išgarsėjusio R.Jarmalavičiaus kūryba yra įvertinta jau daugiau kaip 120 tarptautinių apdovanojimų.

Asmeninio archyvo nuotr./Ričardas Jarmalavičius
Asmeninio archyvo nuotr./Ričardas Jarmalavičius

R.Jarmalavičius yra pelnęs aukščiausius įvertinimus pasauliniuose fotografijos konkursuose „PX3 Prix de la Photographie Paris“, „Tokyo Foto Awards“, „ND Awards“ ir kt. 2022 m. paskelbtuose mobiliosios fotografijos reitinguose „World's Top Mobile Photographer“ R. Jarmalavičius pripažintas šeštuoju visame pasaulyje ir pirmuoju Lietuvoje.

R.Jarmalavičius yra baigęs žurnalistiką ir fotožurnalistiką Vilniaus universitete, daug metų dirbo žurnalistu ir redaktoriumi įvairiose žiniasklaidos priemonėse, jau 24 metus vadovauja savo įkurtai ryšių su visuomene agentūrai „Publicum“, yra pasaulinės komunikacijos grupės „Havas“ partneris Baltijos šalyse.

Daugiau R.Jarmalavičiaus nuotraukų rasite jo Instagram profilyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas