Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 17

Muziejaus gėda: parodoje eksponuoti darbai pasirodė esą klastotės

Vienas Los Andželo aukciono dalyvis pripažino kaltas melavęs federaliniams tyrėjams ir padėjęs sukurti netikrus paveikslus, kurie pernai buvo eksponuojami Orlando meno muziejuje kaip anksčiau nežinomi garsaus menininko Jeano-Michelio Basquiato darbai.
Paroda
Paroda / „The New York Times“/MELANIE METZ nuotr.

JAV Kalifornijos centrinio rajono prokuroro biuras neseniai pateikė teismui dokumentus, kuriuose yra ir Michaelo Barzmano pareiškimas, praėjus devyniems mėnesiams po to, kai FTB atliko kratą Orlando muziejuje ir konfiskavo 25 paveikslus, kabėjusius J.M.Basquiato parodoje „Heroes & Monsters“.

Teismo dokumentuose kaltintojai teigia, kad 45 metų M.Barzmanas iš Šiaurės Holivudo prisipažino padėjęs sukurti 20–30 netikrų meno kūrinių, o vėliau pardavinėjęs juos kaip autentiškus J.M.Basquiato darbus.

Prokurorai teigė, kad M.Barzmanas glaudžiai bendradarbiavo su kitu asmeniu, identifikuojamu tik inicialais J.F., kuris ėmėsi vadovauti kuriant klastotes. Atrodo, tas bendrininkas, kurdamas kiekvieną klastotę, sugaišdavo ne daugiau kaip 30 minučių – o kartais vos penkias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas