Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Nuo rožinio namelio iki sporto salės: 5 nišinės galerijos, kurias būtina aplankyti

15min rekomenduoja aplankyti 5 išskirtines galerijas, kurių nevalia praleisti Vilniaus galerijų savaitgalio metu. Tiesa, šios rekomendacijos pasitarnaus ir pasibaigus renginiui. Kartais tiesiog norisi panagrinėti, ką veikia šių dienų menininkai.
Galerija „8 akys ir ausys“
Galerija „8 akys ir ausys“ / Galerijos nuotr.

1

„8 akys ir ausys“

Bevaikščiojant Algirdo gatve Naujamiestyje akis užkliūva rožinis namelis. Pasirodo, tai yra privati galerija, kurioje eksponuojami šiuolaikiniai lietuvių menininkai. Vos 19 m² erdvė įkurta 2018 metais, ji priklauso 8 akims ir 8 ausims, arba Austei, Kristijonui, Jokūbui ir Mirgai Marcinkevičiams.

Vilniaus galerijų savaitgalio metu čia savo parodą „Beieškant asiūklio” atidarys Akvilė Magicdust.

Kur

Algirdo g. 38, Vilnius

2

„Atletika“

Dar 2020 metais savo veiklą pradėjusiame kultūros komplekse „Sodas 2123“ atsidarė ir galerija „Atletika“, įkurta buvusios sporto salės patalpose.

Apie jo istoriją 15min yra pasakojusi menotyrininkė Danutė Gambickaitė: „Šis pastatas baigtas statyti Antrojo pasaulinio karo metais. Pirminės šio pastato paskirties mes nežinome, bet vėliau kažkur 1974 metais, kai buvo pastatytas geltonų plytų priestatas, čia buvo įkurta mokykla, o vėliau vaikų su protine negalia mokykla-internatas.“

Turime kelis rezidentus, kurie čia turės savo studijas, jie taip pat toje mokykloje dirbo su čia gyvenančiais ir besimokančiais vaikais. [Viena iš galerijos erdvių] įkurta mokyklos sporto salėje, kurioje vis dar išlikusios linijos. Šiame pastate taip pat planuojamas įkurti kultūros kompleksas.“

Nuo 2022 m. rugsėjo 10 d. „Atletikoje“ veiks Berlyne gyvenančios lietuvių menininkės Dovilės Aleksaitės paroda „Oras manyje“.

Kur

Vitebsko g. 21, Vilnius

3

„apiece“

Mikalojaus Konstantino Čiurlionio gatvėje stovi vieno meno kūrinio galerija „apiece“, kuri veikia visą parą ir septynias dienas per savaitę. Tad net menu nesidomintiems sunku nepastebėti, kad šioje mažutėje (320cm x 175cm) neįprastoje dizaino erdvėje vyksta kažkas neįprasto.

Šiuo metu čia eksponuojamas Mindaugo Reklaičio kūrinys „Morph“.

Kur

M.K.Čiurlionio g ir V. Kudirkos g. kampas.

4

„Autarkia“

Menininko Roberto Narkaus įkurtos galerijos „Autarkia“ veiklą verta sekti, nes jos bendruomenė dažnai sukuria netikėtų projektų – performansų, koncertų, parodų. Čia taip pat veikia restoranas „Delta Mityba“.

Kur

Naugarduko 41, Vilnius.

5

Lukiškių kalėjimas 2.0

Lankytojams duris atvėrė „Lukiškių kalėjimas 2.0“ / Pauliaus Peleckio nuotr.
Lankytojams duris atvėrė „Lukiškių kalėjimas 2.0“ / Pauliaus Peleckio nuotr.

Šiai erdvei komunikacijos tikrai netrūksta, tačiau tam yra objektyvių priežasčių. Organizatoriai užleidžia savo erdves ne tik komercijai, bet ir menui.

Vilniaus galerijų savaitgalio metu čia bus pristatytas 7 autorių (Eglė Ridikaitė, Ieva Mediodia, Gailė Griciūtė, Aistė Kisarauskaitė, Dovilė Dagienė – DoDa, Marija Šnipaitė, Aušra Griškonytė – Volungė) jungtinis kūrybinis projektas „Išlikimas“.

Kur

Lukiškių skg. 6, Vilnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius