Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rašytojų sąjunga toliau sieks paminklą J.Marcinkevičiui pastatyti Vilniuje

Lietuvos rašytojų sąjungos valdyba penktadienį pranešė lauksianti Vilniaus tarybos sprendimo dėl poeto Justino Marcinkevičiaus įamžinimo jo vardo skvere, nors ir supranta, kad tai gali užtrukti.
Justinas Marcinkevičius
Justinas Marcinkevičius / Algimanto Aleksandravičiaus nuotr.

„Atsižvelgdama į įvykusią diskusiją ir jos metu išsakytas nuomones, Lietuvos rašytojų sąjungos valdyba nutarė laukti Vilniaus miesto tarybos sprendimo dėl prie Lietuvos rašytojų sąjungos rūmų esančio skvero atnaujinimo, nors savivaldybės atstovai tokio sprendimo greitu metu ir nežada“, – penktadienį išplatintame pranešime rašė sąjunga.

Lietuvos rašytojų sąjunga ėmėsi iniciatyvos statyti paminklą J.Marcinkevičiui rašytojo vardo skvere prie savo būstinės Vilniaus senamiestyje.

Konkursą laimėjo „Architektūros linijos“ architektų projektas „Trilogija“, tačiau iniciatyvą aptemdė atsinaujinusi diskusija dėl J. Marcinkevičiaus asmenybės.

Rašytojas buvo aktyvus Lietuvai atkuriant nepriklausomybę, dalyvavo Sąjūdžio veikloje, tačiau dalis literatūrologų ir istorikų nevienareikšmiai vertina jo vaidmenį ir kai kuriuos kūrinius sovietmečiu.

Vilniaus meras Valdas Benkunskas yra sakęs, kad sostinės savivaldybė nesiims spręsti dėl leidimo šiam įamžinimui, kol visuomenėje nebus sutarimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas