Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar tikrai viską žinome apie dekoratyvinę kosmetiką?

Labai dažnai vienas ar kitas kosmetikos priemones moterys renkasi dėl garsaus gamintojo vardo, reklamos įtakos ir net todėl, kad makiažo pagrindo buteliukas atrodo patogesnis ir stilingesnis. Žinoma, visi šie dalykai kelia kosmetikos kainą, tačiau, rankantis dekoratyvinę kosmetiką, svarbiausia nepamiršti, iš kokių ingredientų produktas pagamintas ir kam yra skirtas. Be to, labai svarbu, kad dekoratyvinė kosmetika tiktų veido odai, efektyviai maskuotų jos trūkumus ir problemines vietas.
Akių šešėlių paletė
Akių šešėlių paletė / Vida Press nuotr.

Žinoma, kai parduotuvių lentynos tiesiog lūžta nuo įvairiausių dekoratyvinės kosmetikos priemonių, išsirinkti sau tinkantį produktą yra labai sudėtinga. Taigi, ką būtina žinoti apie dekoratyvinę kosmetiką, prieš atveriant piniginę?

Kosmetikos rūšys

Specialistai kosmetikos linijas dažniausiai skirsto į kelias rūšis: liuks klasės, aukštos klasės, vidutinės klasės ir profesionalią. Pastaroji kosmetika dažniausiai parduodama labai paprastose pakuotėse ir didesniais kiekiais. Tradicinėse grožio prekių parduotuvėse jos tikrai nerasite. Paprastai profesionalios kosmetikos galima įsigyti specializuotose parduotuvėse arba internetu, tiesiogiai iš gamintojų. Profesionali kosmetika nepasižymi maloniu kvapu, o ir pojūtis ant veido, pasidarius makiažą, ne visada žavi. Kai kurioms moterims tokia kosmetika gali tempti ar labai sausinti odą, todėl reiktų atminti, kad profesionali kosmetika nėra skirta kasdieniniam makiažui. Jos tikslas užmaskuoti gana ryškius odos defektus ir paslėpti visus trūkumus. Makiažas atliktas su profesionalai kosmetika gali išsilaikyti visą dieną, o kartais ir dar ilgiau, priklausomai nuo ingredientų ir gamybos technologijos. Be to, profesionalios kosmetikos pigmentacija žymiai didesnė, lyginant su kitomis dekoratyvinės kosmetikos priemonėmis, akių šešėliai, pravedimai, lūpdažiai ar antakių korekcijos priemonės gana greitai įsigeria į odą, todėl su šia kosmetika sudėtinga dirbti, ypač tada, jei moteris dažosi gana retai.

Vida Press nuotr./Makiažo priemonės
Vida Press nuotr./Makiažo priemonės

Liuks klasės kosmetika dažniausiai patraukia žvilgsnį savo prabangia ir išskirtine pakuote, dailiais stikliniais buteliukais ir itin nosiai maloniais kvapais bei patogiais dozatoriais. Šios rūšies kosmetiką labai paprasta tepti ant veido, ji sukuria aksominį efektą ir ilgai išsilaiko. Tai savotiška alternatyva profesionaliai kosmetikai, tik yra draugiškesnė odai. Liuks klasės kosmetikos pakuotes ženklina garsūs gamintojų vardai, pavyzdžiui, „Chanel“, todėl jos kaina prasideda nuo 60 eurų ir kyla iki neregėtų aukštumų. Be to, šios kosmetikos galima įsigyti tik specializuotose parduotuvėse.

Aukštos klasės dekoratyvinė kosmetika nepasižymi rafinuotu įpakavimu, dažniausiai naudojami plastikiniai buteliukai ir dozatoriai, todėl ir kaina yra žymiai draugiškesnė piniginei. Šios kosmetikos gamintojus žino didžioji dauguma Lietuvos ir pasaulio moterų, tai „Max Factor“ „L‘oreal“ ir daugelis kitų. Lyginant su profesionalia ir liuks klasės dekoratyvine kosmetika, aukštos klasės kosmetika šiek tiek prasčiau maskuoja, todėl neretai tenka tepti du sluoksnius makiažo pagrindo ar pudros. Be to, netinkamai pasirinktos kosmetikos priemonės išsilaiko pakankamai trumpai, greitai subėga į raukšleles, pradeda blizgėti oda, todėl labai svarbu naudoti makiažo bazę, tačiau apie tai šiek tiek vėliau.

Vidutinės klasės kosmetika dažniausiai slepiasi prastai matomose parduotuvių lentynų vietose, jos pavadinimai mums nieko nesako, o sukurtas efektas nuvilia. Vidutinės klasės kosmetika prastai maskuoja, trumpai išsilaiko ir labai dažnai sausina odą. Jos kaina prasideda nuo kelių eurų.

Ką daryti, kad makiažas išsilaikytų ilgiau?

Aukšta kaina dažnai asocijuojasi su puikia kokybe, tačiau dekoratyvinės kosmetikos pasaulyje ne viskas taip paprasta, todėl net ir brangus makiažo pagrindas ar šešėliai dienos bėgyje gali subėgti į raukšleles ar išryškinti visas poras ir kitus veido odos trūkumus. Todėl bet kokią dekoratyvinės kosmetikos priemonę, būtina rinktis pagal savo veido odos tipą. Tiesa, kartais net ir tai negarantuoja ilgalaikio efekto, nes atmosferinių pokyčių veikiama oda gali imti sausėti arba riebaluotis, o tada makiažas pradeda „bėgti“. Norint, kad taip neįvyktų, būtina naudoti makiažo bazę.

Vida Press nuotr./Lūpų dažai
Vida Press nuotr./Lūpų dažai

Kokybiška makiažo bazė veido odą padengia plona ir plika akimi nepastebima plėvele, kuri užmaskuoja odos trūkumus, apsaugo odą nuo aplinkos poveikio ir padeda makiažui ilgiau išsilaikyti. Tiesa, reikia žinoti, kokią makiažo bazę pasirinkti.

Visos makiažo bazės pakuotės, nepriklausomai nuo gamintojo, yra žymimos spalvomis: žalia makiažo bazė maskuoja odos raudonį, šviesiai pilka makiažo bazė yra silikoninio pagrindo, todėl užpildo raukšleles ir kitus veido nelygumus, tamsiai pilka – skirta labai riebiai arba brandžiai veido odai, balta ir rožinė – maitina odą, o geltona – maskuoja pilką odos atspalvį. Šią kosmetikos priemonę galima tepti ant švarios ir sausos odos.

Kosmetika internetu ar parduotuvėje?

Dekoratyvinės kosmetikos priemonės elektroninėse parduotuvėse, pavyzdžiui, Pigu.lt, kainuoja akivaizdžiai mažiau, lyginant su tais pačiais produktais, kurie puikuojasi tradicinių parduotuvių lentynose, tačiau sutaupyti pavyks tik tada, jei iš anksto žinosite, kokios kosmetikos priemonės jums tinka. Tuo tarpu, jei kosmetika internetu perkama, pasikliaujant reklamomis, draugių patarimais ar nuojauta, tikėtina, kad išsirinktas produktas gali nepateisinti lūkesčių, todėl geriau dešimt kartų pamatuoti ir tik tada kirpti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas