Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogaujanti šeima nusivylė tautiečių sąžiningumu

„Pastaruoju metu vis dažniau žiniasklaidoje skaitome straipsnius apie žmonių sąžiningumą ir gerumą, kai grąžinami rasti vertingi daiktai – piniginės, fotoaparatai, įvairi įranga ir pan. Atrodo, keičiamės mes, keičiasi požiūris ir elgesys, visada tuo pasidžiaugiame“, – laiške redakcijai rašo skaitytoja Aurelija. Tačiau šios moters ir jos šeimos patirtis visiškai kitokia.
Žaislai
Žaislai / „Scanpix“ nuotr.

„Mes patys svetimų daiktų nepasiimame ir stengiamės surasti savininkus. Deja, patys skaudžiai nusivylėme. Su šeima jau kelinti metai atostogaujame Klaipėdoje, nes pamilome paplūdimį Smiltynėje, tą pasivaikščiojimą pušynu nuo kelto iki jūros, galų gale, kelto įgulos jau tapo pažįstamos ir tie kirų, žuvėdrų būriai tokie savi“, – pasakoja moteris.

„Trečiadienį, kaip ir kasdien, grįžinėjome keltu į miestą, pabuvę paplūdimy kelias valandas. Kadangi turime tris vaikus, visada keliaujam su nemažai reikalingų daiktų, tačiau iki šiol puikiai sekėsi nieko nepamesti, nepalikti, neprarasti. Deja, trečiadienį tik grįžę prie automobilio supratome, kad laukdami kelto, prieplaukoje, palikome vaikų smėlio žaislus ir nepasiėmėme kartu. Tada buvome visi išvargę dėl didžiulio karščio ir visos mintys sukosi tik apie grįžimą į vėsius namus.

Vaikai skaudžiai sureagavo, vistik žaislus naudojome antrus metus, mylėjome ir visur kartu vežiojomės. Tačiau buvome įsitikinę, kad kitą rytą, persikėlę keltu, rasime juos ten, kur ir palikome. Juk logiška, kad žaislai svetimiems nėra vertingi ir neturėtų būti reikalingi. Deja deja, nors vaikai tekinom iš kelto lėkė ieškoti žaislų, nei ten, nei aplinkui, nei visoje prieplaukoje jų nebebuvo...

Taigi, belieka tam ar tiems, kurie pasidavino daugiavaikės šeimos netyčia paliktus tris kibirėlius, kastuvėlius, porą vandens kamuoliukų su animaciniais herojais, mažą laistytuvėlį ir vandens šautuvą, palinkėti „sėkmės“ naudojant. O jei vistik sąžinė prabils ir norėsite grąžinti, palikite juos ten, kur ir radote – ant žolės prie medžio, šalia mėlyno suoliuko, Smiltynės prieplaukoje“, – prašo žaislus praradusių vaikų motina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito