Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukcione bus parduodama autentiška ledkalnio, į kurį atsitrenkęs nuskendo „Titanikas“, nuotrauka

Nuotrauka ledkalnio, į kurį atsitrenkęs nuskendo garsusis „Titanikas“, Amerikoje surengtame aukcione bus parduodama gruodžio 13 dieną, manoma, kad už ją bus sumokėta ne mažiau kaip 10 tūkst. JAV dolerių.
„Titanikas“ 1912 metais
„Titanikas“ 1912 metais / „Scanpix“ nuotr.

Nuotrauką pamatyti galite čia.

Ekspertų tikinimu, vienintelę pasaulyje egzistuojančią autentišką 13x11 dydžio nuotrauką nufotografavo kito garinio laivo kapitonas S.S.Etonianas, likus dviem dienoms iki siaubingos „Titaniko“ katastrofos, nusinešusios 1,502 gyvybes, praneša uk.news.yahoo.com.

Ši nuotrauka itin tiksliai sutampa su nuskendusiame laive rastais ledkalnio eskizais, ypač su tuo, kurį nupiešė Fredericas Fleetas – jūrininkas, kuris pirmasis pastebėjo besiartinantį ledkalnį. Tai, kad fotografijoje vaizduojamas būtent tas ledkalnis, į kurį atsitrenkė „Titanikas“, patvirtina ir išgyvenusiųjų apibūdinimai.

„Nuskendusiame „Titaniko“ laive nebuvo aptikta nė vienos ledkalnio nuotraukos, vis dėlto aukcionui per šiuos šimtą metų buvo pasiūlyta nemažai ledkalnių nuotraukų, kuriose, tariamai, buvo užfiksuotas būtent tas ledkalnis, į kurį atsitrankė garsusis laivas. Vis dėlto minėtų fotografijų autentiškumas nepasitvirtindavo.

S.S.Etoniano nuotraukoje ledkalnis užfiksuotas likus 2–3 dienom iki katastrofos, šis ledkalnis idealiai atitinka tą, kuris buvo nupieštas dviejuose laive rastuose eskizuose ir kuris buvo nufotografuotas po „Titaniko“ katastrofos. Šie faktai mums įrodė, kad  S.S.Etoniano nuotrauka iš tiesų yra autentiška ir kad būtent į šį ledkalnį praėjus dviem ar trim dienom po fotografavimo atsitrenkė garsiausias laivas pasaulyje“, – pasakojo aukciono organizatoriai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas