Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržai ruošiasi didžiausiam bėgimui Šiaurės Lietuvoje

Praėjusių metų bėgimo renginys-debiutantas „Biržų kilometrai“ šiemet grįžta su trenksmu – dalyvių laukia nauja sudėtingesnė distancija ir specialus prizas komandai, nubėgusiai daugiausiai kilometrų. Į Lietuvos bėgimo taurės etapą įtrauktas didžiausias bėgimo renginys Šiaurės Lietuvoje rugpjūčio 1 d. planuoja sulaukti ne mažiau bėgikų nei pernai, jie varžysis trijose skirtingose distancijose.
Rasa Drazdauskaitė
Rasa Drazdauskaitė / S.Sargauto nuotr.
Temos: 2 Biržai Bėgimas

Pasak renginio iniciatorių, šiais metais dalyvių laukia trys skirtingos distancijos: 16,5 km, 9,9 km ir 3,3 km bei specialus vaikų „Grissini“ bėgimas. Bėgikai aplankys pačias gražiausias Biržų gatves, pasigrožės Širvėnos ežero pakrantėmis ir prabėgs pro Biržų pilį.

Praėjusiais metais renginyje garsi bėgikė Rasa Drazdauskaitė visus skatino dalyvauti bėgimo šventėje, o šiemet tikimasi, kad bėgime dalyvaus daugiau veteranų. „Tikimės, kad šiemet prie bėgančių prisijungs ir bėgikai veteranai, kurie dažniausiai įvairiuose bėgimo renginiuose būna pamiršti, o jėgas su jaunais išbandyti išdrįsta tik pavieniai“, – sako bėgimo iniciatorės bendrovės „Biržų duona“ atovas.

Šiais metais išskirtinis dėmesys bus skiriamas praėjusių metų populiariausiai – 9,9 km distancijai. Jos dalyviai bus apdovanoti pagal atskiras amžiaus grupes, tad greičiausiųjų medalius užsikabins dar daugiau bėgikų.

Kaip ir praėjusiais metais, bėgimas organizuojamas Biržų miesto šventės metu, tad nulipę nuo nugalėtojų pakylos visi dalyviai ir juos palaikę sirgaliai galės įsisukti į šiauriečių šventės sūkurį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento