Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje teko atšaukti kampaniją „Aš laiminga, būdama prostitute“

Brazilijos Sveikatos apsaugos ministerijai teko aiškintis po to, kai jos tinklalapyje pasirodė reklama apie „laimingas prostitutes“, skelbia „Globe“. Kampanija, kurios tikslas – kova su lytiniu būdu plintančiomis ligomis, buvo įvertinta kaip prostitucijos šlovinimas.
Prostitutės Brazilijoje
Prostitutės Brazilijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šios kampanijos tikslas buvo paraginti prostitutes nebijoti kreiptis į medikus. Sveikatos apsaugos ministerijos puslapyje pasirodė prostitučių, laikančių plakatus „Aš laiminga, būdama prostitute“, „Susitikimai su manimi be prezervatyvo neįmanomi, meile mano“, nuotraukos.

Visuomenėje itin prieštaringai buvo įvertinti pareiškimai apie „laimingas prostitutes“. Tam pasipriešino konservatyvesni visuomenės sluoksniai, dvasininkai. 

Pačios ministerijos atstovai savo pozicijos itin įnirtingai ir nemėgino ginti. Ministerijos atstovo teigimu, ši kampanija buvo pradėta visuomeninių organizacijų, kovojančių už prostitučių teises, iniciatyva, tačiau oficialiai patvirtinta nebuvo. 

Tad kilus pasipriešinimui, „laimingų prostitučių“ reklama buvo nutraukta. Tiesa, kampanija, kuria stengiamasi sustabdyti AID plitimą, bus tęsiama – vietoje „Aš laiminga, būdama prostitute“ atsiras šūkiai „Aš nesigėdiju naudoti prezervatyvus“. 

Brazilijos valdžia mano, kad sekso industrija artimiausiais metais smarkiai išaugs, nes šioje šalyje kitais metais vyks Pasaulio futbolo čempionatas, o 2016 metais – Olimpinės žaidynės. Prostitutės jau ruošiasi būsimam klientų antplūdžiui. Nemažai jų užsirašė į nemokamus anglų kalbos kursus, tikėdamosi, kad tai padės joms susirasti klientų iš užsienio. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento