Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarijos ūkininkas maldauja ES pasigailėti nelegaliai sieną kirtusios jo karvės

Bulgarijoje nuo bandos pabėgusi, netrukus apsiveršiuoti turinti karvė atklydo į kaimyninę Serbiją ir buvo pasmerkta mirčiai už Europos Sąjungos sienos kirtimą, tačiau jos šeimininkas nenuleidžia rankų ir kovoja už karvės gyvybę. Žaloji Penka, kuri maždaug po trijų mėnesių turėtų atsivesti veršiuką, gegužės 12 dieną atsiskyrė nuo bandos Bulgarijos Kopilovcų kaime, patraukė į Vakarus ir kirto ES nepriklausančios Serbijos sieną.
Karvė
Karvė / LRVK/ Dariaus Janučio nuotr.

Netrukus kitoje sienos pusėje gyvenantis ūkininkas sugrąžino gyvulį šeimininkui Ivanui Haralampjevui, tačiau Bulgarijos pareigūnai reikalauja paskersti karvę, kaip to reikalauja griežtos ES taisyklės, nors Serbijos veterinarai jai suleido visus būtinus skiepus.

„Motyvas yra tas, kad ji kirto išorinę ES sieną“ ir negali būti taip paprastai importuota į ES, sakė karvės šeimininkas ketvirtadienį valstybiniam transliuotojui BNT, prašydamas išgelbėti jo žaląją.

„Ateina veterinaras ir liepia ją nedelsiant paskersti!“ – pasakojo I.Haralampjevas, stebėdamasis, kaip karvė galėjo taip lengvai pereiti sieną.

„Kodėl niekas nebandė jos sustabdyti?“ – klausė jis.

Nors Serbijos veterinarai išdavė pažymą, kad Penka yra puikios būklės ir gali būti sugrąžinta šeimininkui, tačiau Bulgarijos pareigūnai reikalauja, kad ji būtų nedelsiant pribaigta.

Pareigūnai naujienų agentūrai AFP sakė, kad negali išgelbėti Penkos nuo ES įstatymų.

„Sprendžiame ne mes. Mes tik laikomės Briuselio nustatytų taisyklių“, – AFP sakė veterinarijos ekspertas Liubomiras Liubomirovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento