Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cosplay – fantastinis pasaulis, persikeliantis į tikrą gyvenimą renginyje „Comic Con Baltics“

Ar kada tikėjaisi išvysti visiškai skirtingų visatų herojus vienoje vietoje? Betmeną, spaudžiantį ranką Žmogui Vorui, Supermeną, kovojantį su Geležiniu Žmogumi, ir daugybę kitų? Ar labai nustebtum išvydęs net penkis Kapitonus Amerika vienoje vietoje? Tokia galimybė pasitaikys jau labai greitai – gruodžio 2–3 d. vyksiančiame „Comic Con Baltics“ renginyje – vietoje, kurioje susitinka herojai.
Ciri
Ciri / starbit nuotr.

Tokio tipo renginiai jau seniai vyksta visame pasaulyje ir yra itin populiarūs. „Comic Con Baltics“ gruodžio 2–3 d. į Vilniuje esančius „Litexpo“ rūmus taip pat kvies visus populiariosios kultūros (filmų, serialų, komiksų, technologijų ir kompiuterinių žaidimų) gerbėjus. Veiklų įvairovė, kuriomis galės užsiimti dalyviai atima žadą – konferencijos, diskusijos, kūrybinės dirbtuvės, įtraukiantys renginio svečių stendai, prekybinė mugė, susitikimai su mėgstamų serialų ir filmų aktoriais, scenaristais, kaskadininkais ir kitais savo srities profesionalais bei nepakartojama galimybė su jais įsiamžinti ar gauti jų autografą.

Ookami cosplay nuotr./Margaery Tyrell
Ookami cosplay nuotr./Margaery Tyrell

Tai dar ne viskas. Vienas ryškiausių ir svarbiausių tokių renginių akcentų – Cosplay (persirengimas į personažus) pasirodymai. Kiekvienas renginio dalyvis gali tapti to dalimi ir prisidėti prie tvyrančios atmosferos, o drąsiausieji Cosplay konkurse (registracija baigiasi jau labai greitai), kurio metu geriausių kostiumų ir pasirodymų autoriai varžosi dėl vertingų prizų. Taip pat, dalyviai renginio metu galės užsiregistruoti į cosplay maskaradą ir gauti savo keletą sekundžių šlovės ant scenos.

Cosplay konkursas ypatingas tuo, kad dalyviai ne tik išvaizda stengiasi atkartoti į pasirinktą personažą, tačiau bando ir kuo labiau įsikūnyti į jo charakterį, perteikti jo judesių ir net kalbėsenos manierą. Lietuvoje, kaip ir užsienyje vykstančiuose tokiuose konkursuose, dalyviai dažniausiai surengia trumpus prisistatymus, kurių metu, pasitelkdami papildomas garso, vaizdo ar kitas priemones, šoka, dainuoja, vaidina ir daro viską, kas, jų manymu, geriausiai atspindėtų atvaizduojamus personažus ir sužavėtų publiką. Koks bus pasirodymo turinys, priklauso tik nuo dalyvio. Nėra būtinas ilgas, perkrauto turinio pasirodymas. „Comic Con“ renginių istorijoje būta atveju, kuomet puikiai pasirodydavo net ir 10 sekundžių trukęs prisistatymas. Taigi, trumpas, ilgas, komiškas, o galbūt savo sudėtingumu pribloškiantis pasirodymas, visi laukiami ir turi šansą nugalėti.

LoL photoby (Katrix Media) nuotr./Arcade Riven
LoL photoby (Katrix Media) nuotr./Arcade Riven

Kaip ir nemažai didelių konkursų, dažniausiai cosplay konkursai yra skirstomi į keletą skritingų kategorijų. Ne išimtis ir „Comic Con Baltics“ cosplay konkursas, kuris turės keturias kategorijas – „Solo“ – dalyvauja pavieniai dalyviai; „Originalaus charakterio“ – dalyvauja pavieniai dalyviai, įkūnydami savo pačių sukurtus personažus; „Grupinio pasirodymo“ – 2–8 dalyvių bendras pasirodymas; „Dance“ – dalyvauja pavieniai dalyviai ir grupės iki 8 žmonių, kurie atlieka šokių pasirodymą.

Be cosplay konkurso taip pat vyks ir cosplay maskaradas (angl. Masquerade), kuriam išankstinės registracijos nereikia – pakaks pareikšti norą dalyvauti renginio metu. Jei įprastame cosplay konkurse dalyvauja žmonės, kurie savo kostiumus gaminosi patys, tai cosplay maskarade laukiami visi norintys pristatyti savo reprezentuojamą personažą. Maskaradui nereikia ruoštis iš anksto – konkursas vyks gyvos eilės principu, ant scenos improvizuotai pasirodant ant scenos. Cosplay maskaradas gali būti puikus pirmasis žingsnelis į cosplay pasaulį. Norėdami padrąsinti sudalyvauti Cosplay konkurse priminsime vieną pagrindinių cosplay idėjų – kūrybiškumas slypi kiekviename mūsų, o dalyvavimas konkurse gali padėti atsiskleisti talentams ir gebėjimams, apie kuriuos anksčiau nė nenutuokėte.

Bilietus į renginį platina www.tiketa.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas