Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Crocs“ batai – fenomenalus patogumas

Ar žinote, kad „Crocs“ batai netrukus švęs savo penkiolikos metų jubiliejų? Rodos dar visai neseniai daugelis skeptiškai žvelgė į pasirinkusius šią avalynę, kuri pagal išvaizda atrodė kaip esanti kažkur viduryje to, kas tinkama tik sodininkui, ir to, ką avint galima maištauti prieš pasaulį.
„Crocs“ batai
„Crocs“ batai / „Scanpix“ nuotr.

Šiandien „Crocs“ yra savo stilių ir unikalumą, kaip jokia kita kompanija, puikiai išlaikiusi avalynė, tinkanti įvairiems sezonams, laisvalaikiui bei darbui. Minkštumas, lengvumas, patogumas, atsparumas kvapams, neįpareigojantis prekės ženklas – tai, ko reikia praktiškam, komfortą vertinančiam šiandienos žmogui. Vedini smalsumo, žvilgtelėkime į visiems gerai žinomų „Krokodiliukų“ istoriją.

Nuotaikingojo krokodiliuko idėja

„Crocs“ era prasidėjo 2002 m. JAV, Kolorado valstijoje. Kelios stambios investicijų kompanijos nusprendė pradėti avalynės gamybą iš itin lengvos ir elastingos medžiagos „Crostile“. Buvo tikima, kad ši avalynė bus ypač populiari tarp irkluotojų, buriuotojų ar kitų vandens sporto atstovų, žmonės šį produktą rinksis pasivaikščiojimams paplūdimiuose, besilankant SPA centruose ar vandens parkuose, kadangi „Crocs“ yra atsparūs drėgmei, neslysta ir yra ypač patogūs. Vos pasirodę parduotuvių lentynose, spalvingieji „Crocs“ bateliai dar sulaukdavo skeptiškų žvilgsnių – nieko keista, ryški salotinė, oranžinė, žydra avalynė gali būti pats tas į vaikų darželį keliaujančiam jaunuoliui, tačiau ar tinka suaugusiai moteriai ar vyrui? Vis dėlto, netrukus visi įsitikino – pakanka vieną kartą pasimatuoti šiuos ryškius „Krokodiliukus“, kad daugelis sau pripažintų „Taip! Šis neįtikėtinas patogumas man svarbiau už išvaizdą“.

Nuo „Crocs“ pasirodymo iki pat šiandienos kompanija visame pasaulyje yra pardavusi daugiau nei 300 milijonų porų šios guminės avalynės, o populiari ji tapo ne tik tarp vandens pramogų mėgėjų – šiandien „Crocs“ batai – tikras išsigelbėjimas gydytojams, kirpėjams, biurų, gamyklų darbuotojams, tiems, kurių kasdienio darbo pobūdis susijęs su dideliu krūviu, tenkančiu kojoms. „Crostile“ guma prisitaiko prie žmogaus pėdos, nepaspaudžia jos, suteikia jai patogų pagrindą ir užtikrina gerą oro cirkuliaciją. Tokia avalynė sveria iki 200 g, yra atspari bakterijoms ir ypač lengvai prižiūrima. Avinčius „Crocs“ galime išvysti tiek gatvėje, tiek vakarėliuose, o ką jau kalbėti apie pramogų pasaulio atstovus, kurie „Crocs“ madas diktuoja avėdami juos kokiame nors pokalbių šou. Kompanijos komercijos direktorius Europos regione Kimmo Salmi teigia „Crocs“ batus avintis kasdien ne todėl, kad taip gali reklamuoti ir populiarinti savo produkciją, o būtent todėl, kad tai išties pati patogiausia avalynė, gaminama puoselėjant svarbias vertybes.

„Crocs“ – milžiniškas augimas

Prieš penkiolika metų „Crocs“ kompanija startavo su vos keliais klasikiniais modeliais, tikrai dar nesvarstant apie tokius plėtros mastus, kurie yra pasiekti dabar, šiandien yra sukurta daugiau nei 300 skirtingų modelių. „Crostile“ medžiagas papildė natūrali ir dirbtinė oda, versta oda, įvairios kitos medžiagos, smarkiai išsiplėtė ir spalvų paletė. Vyriški, moteriški ir vaikiški, vasariniai, žieminiai, vidurio sezono, atviri ir uždari, basučių ir šlepečių tipo, ilgaauliai, kimštiniai, sportui ir laisvalaikiui, įvairių spalvų ir dizaino – „Crocs“ arsenalais – milžiniškas ir skirtas visai šeimai. Dar visai neseniai šio prekinio ženklo produktų pardavimai šoktelėdavo šiltuoju metų sezonu, o šiandien visus metus susidomėjimas „Crocs“ produkcija nemažėja. Kaip teigia vienos didžiausių Lietuvoje internetinių parduotuvių Pigu.lt atstovas, didelis „Crocs“ populiarumas labai susijęs ir su didėjančiu ekologiškumo judėjimu.

Nors avalynės prekinis ženklas – nuotaikingas aligatorius, šie batai neturi nieko bendro su krokodilo oda. Didžioji dalis „Crocs“ batų yra draugiški vegetarizmo ir veganizmo judėjimams, kadangi jų gamybai nenaudojamos jokios gyvulinės kilmės medžiagos. Tokia produkcija yra lengvai perdirbama bei, žinoma, užtikrina ilgalaikį panaudojimą. Visai neseniai pasaulį apskriejo žinia apie paralyžiuotą šunelį Spencerį, kuriam specialiai pagamintus protezus pritvirtinti pavyko tik pasitelkus vaikiško dydžio „Crocs“ batelius. Šunelis vėl galėjo džiaugtis judėjimo laisvę. Tokios istorijos yra tikra malonumo tabletė visiems gamtos mylėtojams, kovotojams už gyvūnų teises ir, žinoma, puikus rinkodarinis pliusas patiems batų gamintojams. Būtent todėl „Crocs“ avalynė šiandien – gero skonio, šiuolaikinio požiūrio į aplinkosaugą, patogumą ir madą išraiška.

Jei žvilgtelėtume į Lietuvos rinką, įsitikintume, kad prieš gerą dešimtmetį mūsų šalies mados kritikai skalbte skalbė bene kiekvieną viešumoje pasirodantį su „Crocs“, tačiau netrukus daugelio pozicija pasikeitė. Lietuvos klimatinė zona pasižymi pačiais įvairiausiais orais, todėl atspari drėgmei, lengvai prisižiūrima avalynė lietuviui – puikus pasirinkimas. Šiandien mados kritikai pabrėžia šiuos „Crocs“ avalynės pliusus, tiesiog skatina atkreipti dėmesį, kad į oficialią, formalią aplinką su šiais žaviais guminukais geriau nežengti. Kaip ten bebūtų, neapleidžia nuojauta, kad „Crocs“ atstovai gali pateikti ir vieną kitą modeliuką, tinkantį ir prie kostiumo, ir prie vakarinės suknelės. Turbūt tai jau nebestebintų.

„Crocs“ batai ir jų kelionės į populiarumo olimpą istorija įkvepia ir įrodo, kokia išties svarbi yra išskirtinė idėja, aiški vizija ir gebėjimas atrasti tai, ką šiuolaikinio pasaulio žmogus vertina labiausiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas