Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gargždams padovanojo bronzinį katiną

Pačiame Gargždų centre „apsigyveno“ meiliai besišypsantis katinas.
Gargžduose atidengtas bronzinis katinas.
Gargžduose atidengtas bronzinis katinas. / E.Gabrytės nuotr.

Bronzinė katino skulptūra, kuri nuo šiol puoš miestą – tai bendrovės „Mars Lietuva“ dovana šiemet savo 760 gimtadienį švenčiantiems Gargždams.

Gražų jubiliejų minintis miestas šiandien išgyvena savo atgimimo laikotarpį, todėl tikimasi, kad besirąžančio katino skulptūra taps Gargždų nubudimo simboliu.

„Sakoma, kad katinas turi devynias gyvybes. Ši frazė puikiai tinka ir mūsų miestui – tris kartus iki pamatų sugriauti ir atstatyti Gargždai vėl pasiruošę augti ir klestėti“, – skulptūros atidengimo šventėje sakė bendrovės „Mars Lietuva“ generalinė direktorė Aušra Žemaitienė. 

Gyvenimu besidžiaugiančio katino skulptūrą specialiai miesto jubiliejaus progai sukūrė žinomi Klaipėdos skulptoriai Sergejus Plotnikovas ir Svajūnas Jurkus. Tikimasi, kad vienoje iš centrinių Gargždų miesto erdvių atsirasianti skulptūra ilgainiui taps įsimintina miestelėnų susitikimo vieta.

Išrinkti katinui vardą patikėta miestelėnams.  

UAB „Mars Lietuva“ yra tarptautinės bendrovės „Mars, Incorporated“ antrinė įmonė, veikianti Lietuvoje nuo 1993-iųjų metų. Gargžduose bendrovė turi maisto gyvūnams augintiniams gamyklą, o Vilniuje pardavimų ir rinkodaros padalinį. Šiuo metu įmonėje „Mars Lietuva“ dirba aštuoni šimtai darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento