Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Geriausio Lietuvos virėjo titulo laimėtojas – Jevgenijus Volkovas

Savaitgalį sostinėje vykusios Baltijos maisto ir gėrimų parodos BAF metu išrinktas geriausias 2016-ųjų Lietuvos virėjas – juo tapo Jevgenijus Volkovas, šiais metais debiutavęs nacionalinėje šefų rinktinėje ir kartu su ja Lietuvai parvežęs bronzos medalį iš Pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics“.
Geriausio Lietuvos virėjo konkursas
Geriausio Lietuvos virėjo konkursas / Organizatorių nuotr.

„Sunkiausia buvo sugalvoti, ką atiduosiu teisėjų žiūri. Tuo tarpu skonius man pavyko suderinti iš anksto bei šiek tiek improvizuojant paties konkurso metu. Tai buvo pirmas konkursas, kuriame dalyvavau individualiai kaip šefas – į jį važiavau ne laimėti, o išbandyti savo jėgas, todėl skelbiant konkurso rezultatus išgirdęs savo pavardę net du kartus buvau apstulbęs“, – Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos pranešime spaudai cituojamas J.Volkovas, kuriam be „Geriausio Lietuvos virėjo“ titulo taip pat buvo įteiktas apdovanojimas už moderniausią desertą – kriaušės skonio ledus su kepintu šokoladu ir kriaušių–sūrio rutuliuku.

Kaip užkandį „Apvalaus stalo klubo“ šefas konkurso komisijai patiekė kobijos file su salierų putėsiais, juodojo česnako žiedinių kopūstų tyre ir kalendros puta. Pagrindiniam patiekalui, kurio privalomų produktų konkurso dalyviai iš anksto nežinojo ir gavo taip vadinamojoje juodojoje dėžėje, J.Volkovas gamino antieną su piure iš saldžios bulvės, juodųjų salierų ir slyvų padažu.

Antrą vietą konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ iškovojo Dalius Aleksiejevas – restorano „Trinity“ šefas, trečiąją – Ignas Višinskas, restorano „Time“ šefų komandos narys, šių metų pradžioje laimėjęs Geriausio Lietuvos jaunojo virėjo titulą.

Iš viso konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2016“ varžėsi aštuoni šefai. Jų pasirodymą vertino tarptautinė komisija, kurią sudarė Pasaulinės šefų asociacijų draugijos (World Association of Chefs’ Societies – WACS) A kategorijos teisėjas, Rusijos kulinarijos asociacijos viceprezidentas Alexander Prokopovich, WACS sertifikuotos B kategorijos teisėjos – Latvijos šefų asociacijos prezidentė Svetlana Riškova ir Švedijos šefų asociacijos atstovė Franciane Tartari, taip pat – Lenkijos sertifikuota konditerijos meistrė Malgorzata Weber, Austrijos atstovas, kulinarijos ekspertas Kamil Lüehn Skibinski bei Lietuvos atstovas – Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (toliau – LRVVKA) Tarybos narys, techninis teisėjas Stanislav Kizenevič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos