Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojo nuomonė: istorija apie tai, kaip hipiai parodė bukąją Rokiškio masę

Turbūt net ne visi rokiškėnai žino apie rajone esantį Aleksandravėlės kaimą, kurį nuo miesto skiria daugiau nei 30 kilometrų, o jame gyvena tik kiek daugiau nei 100 žmonių.
„Rainbow Gathering“
„Rainbow Gathering“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tačiau būtent apie Aleksandravėlę pastaruoju metu trimitavo visa Lietuvos žiniasklaida. Šį nuobodų, niekam neįdomų kaimą netikėtai sudrebino hipiai, nusprendę būtent čia surengti tarptautinę „Rainbow“ stovyklą, į kurią susirinko apie 1500 žmonių, nors tiesą sakant tikslaus skaičiaus niekas nežino – hipių niekas nesurašinėja ir nesurašinės, juk tai laisvos valios ir sielos žmonės.

Štai kiek tereikia mano miestelėnams – tiesiog pažiūrėti į svetimtaučius, kitokio mąstymo žmones

Galima drąsiai sakyti, jog atvykėliai sujudino ne tik vietinę parduotuvę ar aplinkinius kaimus – šią naujieną itin karštai priėmė ir patys didingieji Rokiškio gyventojai. Vis dažniau girdžiu gatvėje išdidžiai sakant – „Va, aš tai buvau vakar hipių pažiūrėti“. Pažiūrėti! Štai kiek tereikia mano miestelėnams – tiesiog pažiūrėti į svetimtaučius, kitokio mąstymo žmones.

Žinoma, jau sklando ir gandai bei legendos apie hipių ištvirkavimus, orgijas. Kas antras „buvęs pažiūrėti“ komentuoja savo draugams, jog „nieko įdomaus“ nepamatė, tik „daug nuogų“. Cha. Juokinga, kai pagalvoji. Rokiškėnai šypsosi ir mąsto, kokie nesveiki ir be dorovės normų tie atvykėliai. Tačiau manau, kad hipiai savo ruožtu galvoja atvirkščiai – kokie vargšai, standartų ir kitų nuomonės vergai yra šitie miestelėnai. Ir kas man atsakys, kurie jaučiasi laimingesni?

Turbūt teisingo atsakymo neįmanoma rasti, juk kiekvienas sau susikuriame normas ir gyvenimo kodeksą. Negarbinu hipių ir neprijaučiu jų gyvenimo būdui. Tačiau nevykau į juos žiūrėti ir net tokios minties neturėjau. Visa tai vien jau skamba šlykščiai – vykstame pažiūrėti į atvykėlius, lyg į kokį cirko pasirodymą ar zoologijos sodą. Ir vis tik baisiausias dalykas yra savęs sureikšminimas ir išaukštinimas, kalbėjimas apie atvykėlius su panieka ir balse jaučiamas pasididžiavimo savimi jausmas. Juk ne jūs pramogaujate, kai vykstate į juos žiūrėti – tai jie pramogauja, kadangi daug bendraminčių susirinko gana nuošalioje vietoje, kur gali dalintis savo mintimis, bendrauti, linksmintis.

Kol jie linksmai leidžia dieneles, dauguma rokiškėnų kiek kitaip, iškreiptai įsivaizduoja savo pramogas. Apmaudu, kad šiuo straipsniu turiu peikti būtent Rokiškio gyventojus. Tačiau reikia turėti galvoje, jog tas pats galioja kiekvienam mažesniam Lietuvos miesteliui. Surinkit 1500 hipių į Alytaus, Kupiškio ar Telšių kaimą ir matysime tą pačią situaciją. Aš nekalbu apie protingus, apie išsilavinusius miestelėnus. Tokie žmonės visuomet būna nematomi. Tyliai pakikena iš pilkosios, o gal – bukosios masės. Tegul jie sau juokiasi ir vyksta pažiūrėti į kitataučius. Tegul keikia homoseksualus ir politikus. Gal bent jau tas trumpas akimirkas jų gyvenimas atrodys prasmingesnis ir šviesesnis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito