Jaunieji Lietuvos virtuvės šefai varžysis dėl geriausiojo titulo

Jau 4 kartą Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija rengia Lietuvos jaunųjų virėjų čempionatą. Šį šeštadienį paaiškės, kam atiteks „Jaunojo Lietuvos virėjo 2014” titulas. Nugalėtojus rinks tartpautinė komisija, sudaryta iš geriausiųjų Lietuvos virtuvės šefų, svečio iš Niujorko – Kulinarijos švietimo instituto atstovo – Michaelio Laiskoniio bei Lietuvoje gyvenančio ir vilniečius savo kepyklėlės skanėstais lepinančio Thierry Lauvray.
Virtuvėje svarbiausia turėti aštrius peilius.
Jaunieji Lietuvos virtuvės šefai varžysis dėl geriausiojo titulo / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Pasak Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) prezidentės Rūtos Šiušienės, Lietuvos jaunųjų virėjų čempionatai, populiarūs visame pasaulyje, tapo gražia tradicija ir Lietuvoje: „Šiuo renginiu skatiname jaunuosius virėjus tobulėti, būti kūrybingiems ir aktyviems savo specialybės atstovams. LRVVKA tikslas – populiarinti kulinaro bei konditerio specialybes ir leisti jauniems meistrams pasijusti reikalingiems Lietuvoje. Taip pat, mums labai svarbu rasti naujus talentus, galinčius atstovauti Lietuvą didžiuosiuose tarptautiniuose kulinariniuose konkursuose“.

Šiemet komisijoje dirbs vienas geriausių pasaulio konditerių, Niujorko Kulinarijos švietimo instituto kūrybos direktorius Michaelis Laiskonis, 2007 m. pelnęs apdovanojimą „Išskirtinis konditerijos meistras“, kuris konditerijos srityje prilygsta „Oskarui“.

„Kaip mokytojas, Michael teikia ypatingą svarbą padrąsinant jaunus žmones sekti jų profesine aistra, o kaip konditeris, jis tiesiog yra žvaigždė“, – sakė  Amerikos ambasados kultūros atašė Nina Murray.

Čempionate varžysis aštuoni stipriausi jauni, ne vyresni nei 26-erių metų amžiaus Lietuvos virėjai. Visi konkurso dalyviai gamins du savo sukurtus patiekalus: karštą patiekalą ir desertą. Karštam patiekalui pagaminti dalyviai naudos viščiuką, kurį patieks su Bearnaise padažu; desertui – džiovintus obuolius, šokoladą ir farino cukrų.

Vyks du konkurso etapai. Kiekviename etape pasirodys ir gamins keturi atrankinį turą įveikę dalyviai:

Ignutis Klimavičius, restoranas „Lauro lapas“, Vilnius
Justinas Misius, restoranas „Moon Garden“, Vilnius
Pavel Koncejalov, viešbutis „Kempinski Hotel Cathedral Square, Vilnius
Povilas Giunteris, restoranas „Marche de Provence“, Vilnius

Aurimas Labanauskas, restoranas „Moon Garden“, Vilnius
Deimantė Valinčiūtė, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras / restoranas „Piano piano“, Kaunas
Donatas Šatkauskas, restoranas „Harvey Nichols OXO Tower“, Londonas
Egidijus Ledas, restoranas „Vakarienės namai“, Kaunas

Visų virėjų patiekalų ragaus, jų skonines savybes, išvaizdą ir darnumą vertins profesionalūs kulinarai: LRVVKA nariai (Lietuva): V. Čepanonis, Prancūzijos ambasados virtuvės šefas, J. Galubavičienė, viešbučio „Perkūno namai“ restorano „Daugirdas“ gamybos vadovė, Ruslanas Bolgovas, kulinarijos mokyklos „Ticket to the Kitchen” virtuvės šefas. Taip pat kviestiniai svečiai: T. Lauvray (Prancūzija) ir M. Laiskonis (JAV), kuris ne tik vertins jaunuosius virėjus, bet ir surengs išskirtinę kulinarijos paskaitą čempionato dalyviams bei svečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai