Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Talaikytė: Petruškevičiaus stilius yra Statkevičiaus kopija

Šiuo metu stilistas Mantas Petruškevičius yra puikiai nusiteikęs – gyvena įspūdžiais iš Milano, kuriame neseniai lankėsi. Tačiau prieš kelias savaites vienoje televizijos laidoje Mantui teko atlaikyti daug kritikos strėlių dėl profesionalumo. Pastabų ponių numylėtiniui negailėjo ir Vilniaus dailės akademijos dėstytoja Jolanta Talaikytė, praneša žurnalas „Klubas“.
Mantas Petruškevičius žavioje draugijoje
Mantą Petruškevičių sveikino tinkamai pasipuošę svečiai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aš mačiau jo vedamą laidą „Mados reidas“ – man baisu! Jis neturi kalbos dovanos, klaiku! Vargšas vaikinas „padarytas“ prodiuserių, jį iščiulps ir paleis. Juk jau dabar žmonės šokiruoti, jo kratosi net praeiviai gatvėje. Girdžiu tik „ponios, ponios“, o kur jo oratorystė? Nejaugi jo žodyne yra tik vienas epitetas – „gražus“?

„Kiekvienos srities atstovas turi tobulintis, o Mantas, kiek žinau, neturi jokių sertifikatų, nevažiuoja į stažuotes užsienyje. Aš mačiau jo vedamą laidą „Mados reidas“ – man baisu! Jis neturi kalbos dovanos, klaiku! Vargšas vaikinas „padarytas“ prodiuserių, jį iščiulps ir paleis. Juk jau dabar žmonės šokiruoti, jo kratosi net praeiviai gatvėje. Girdžiu tik „ponios, ponios“, o kur jo oratorystė? Nejaugi jo žodyne yra tik vienas epitetas – „gražus“? Tiesa, jo aprengta Loreta Graužinienė neatrodė labai blogai, viskas gerai, matyt, žmogus turi skonį ir gerai kopijuoja. M.Petruškevičius yra dizainerio Juozo Statkevičiaus sekėjas, matosi tas „copy-paste“, – savo nuomonę apie stilistą žurnalui „Klubas“ išsakė dizainerė.

J.Talaikytė patikino, kad jei ir būtų gavusi kvietimą į Rotušėje vykusį „Mados reido“ sezono pristatymą, ten tikrai nebūtų apsilankiusi. „Man tai atrodo tuštybių mugė. Į Rotušę nueinu, bet į visai kitokius renginius“, – teigė moteris.

Redo Vilimo/BFL nuotr./Dizainerė Jolanta Talaikytė
Dizainerė Jolanta Talaikytė

Neseniai laidoje „Be grimo“ vykusioje diskusijoje, kas yra stilius ir ką veikia stilistai, savo poziciją karštai gynė kritikos sulaukęs M.Petruškevičius. Stilistas turi ką atsakyti ir tiems, kurie jį kaltina išsilavinimo trūkumu.

„Jeigu esu nebaigęs mokslų, tai visai nereiškia, kad nesu asmenybė ir nieko neišmanau. Lietuvoje yra daug profesionalų, tačiau kodėl daugelis jų nekalba ir vaikšto nuleidę galvas? Žinoma, tai nereiškia, kad jų nuomonė man yra neįdomi. Tačiau žymius žmones jie mėgsta kritikuoti todėl, kad  tokie kritikai paskui sulaukia daugiau dėmesio nei žvaigždės, – tikino M.Petruškevičius. – Skonis ir charizma – įgimti dalykai, jų neįgysi universitete.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento