Valensijos politechnikos universiteto ir Oksfordo universiteto mokslininkai atrinko 57 savanorius ir paprašė jų ragauti karšto šokolado, pateikiamo keturių spalvų plastikiniuose puodeliuose – baltuose, kreminiuose, raudonuose ir oranžiniuose. Visų jų vidus buvo baltas.
Visuose mėginiuose šokoladas buvo tas pats, tačiau savanoriai teigė, kad jis skanesnis, kai supiltas į oranžinės ar kremo spalvos puodelius.
„Taros, kurioje pateikiamas maistas ir gėrimai, spalva gali sustiprinti kai kurias savybes, pavyzdžiui, skonį ir aromatą“, – Valensijos universiteto pranešime cituojama Betina Piqueras-Fiszman.
Anot jos, šie duomenys galėtų praversti virėjams ir maisto gamintojams.
Anksčiau atliktame tyrime nustatyta, kad geltona tara padeda gaiviuosiuose gėrimuose geriau pajusti citrinos skonį; šaltų spalvų, pavyzdžiui, mėlynos, gėrimai geriau malšina troškulį nei šiltų spalvų, pavyzdžiui, raudonos; o jei gėrimai rožiniai, manoma, kad jie saldesni.