Tyrimo metu Sveikatos apsaugos agentūros (Health Protection Agency) mokslininkai ištyrė 133 indų pašluostes iš 120 restoranų Anglijos šiaurės rytuose. Nustatyta, kad ant 56 proc. pašluosčių bakterijų lygis buvo nepriimtinas – daugiau nei 10 tūkst. bakterijų ant vienos pašluostės. Ant 86 šluosčių buvo rasta enterobakterijų, 21 – žarninių lazdelių, šešių – stafilokokų, o ant penkių – listerijų. Visos šios bakterijos gali sukelti nemalonų apsinuodijimą maistu, galintį baigtis netgi mirtimi.
Mokslininkai teigia, kad jei šio tyrimo išvadas išplėstume iki visos šalies lygio, tai reikštų, kad iš 58 tūkst. Britanijoje veikiančių restoranų ir kitokių maitinimo įstaigų 32 tūkst. kelia grėsmę lankytojams.
Remiantis statistiniais duomenimis, kasmet Anglijoje ir Velse maistu apsinuodija maždaug 4,5 mln. žmonių.
Nors restoranuose rekomenduojama naudoti vienkartines indų šluostes, tokių rekomendacijų laikosi tik 32 proc. restoranų.