Kartu su „Bernelių užeiga“ vėdarus gamino bendrovės „Runeda“ atstovai. Rekordinis vėdaras buvo gaminamas 5 valandas ir svėrė 130 kilogramų.
Vėdarą pjaustė ir jį parodos lankytojams dalijo žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna. Patiekalu vaišinosi premjeras Algirdas Butkevičius, europarlamentaras Zigmantas Balčytis.
Rekordinis vėdaras buvo gaminamas 5 valandas ir svėrė 130 kilogramų.
Šiuo rekordu savo 15-ąjį gimtadienį pažymėjo restoranų tinklas „Bernelių užeiga“.
Iš Aukštaitijos krašto kilę kraujiniai vėdarai – lietuviškos virtuvės paveldo patiekalas. „Senoviškas patiekalas neretai pavadinamas gurmanišku, mat ne kiekvienas išdrįsta jo paragauti ir retas lietuvis kraujinius vėdarus gamina namuose. Būtent tai mus paskatino atkurti senąjį receptą ir iškepti rekordinį kulinarinio paveldo patiekalą“, – pasakojo „Bernelių užeigos“ gamybos vadovė Rasa Vasiliauskaitė.
Pasak jos, iškepti tokio ilgio vėdarą, buvo tikras iššūkis. „Iki pat pabaigos nebuvome tikri ar kraujinių vėdarų rekordas bus pasiektas: žarnos galėjo trūkti ir turinys pavirsti į košę. Taigi, rekordą padėjo pasiekti ne tik darbuotojų profesionalumas, bet ir dalelė sėkmės“, – sakė R. Vasiliauskaitė.
Nacionalinės virtuvės paveldą puoselėjančio restoranų tinklas „Bernelių užeiga“ kulinarinio rekordo siekia ne pirmą kartą. Dešimtojo jubiliejaus proga „Bernelių užeiga“ kauniečiams ir miesto svečiams išvirė ir išdalino net 1000 cepelinų. Lig šiol restoranui priklauso didžiausio cepelino, svėrusio net 118 kilogramų, bei ilgiausios dešros rekordai. Pastarosios ilgis siekė 110 metrų, o svoris 100 kilogramų.