Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija kuria didžiausią pasaulyje Kalėdų Senelio skulptūrą

Kinijos speiguotame šiauriniame Harbino mieste kuriama didžiausia pasaulyje ledinė Kalėdų Senelio statula, pranešė organizatoriai.
Kalėdų senelis
Kalėdų Senelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Milžinišką –160 ilgio ir 24 metrų aukščio – skulptūrą sudaro lede išraižytas Kalėdų Senelio veidas su vilnijančia barzda ir kepure.

Dėl milžiniško skulptūros dydžio ir neįprastai šiltų orų šis darbas yra ypač sunkus, sakė Tang Guangjunas, vienas iš skulptorių.

„Jis netgi didesnis ir aukštesnis negu pernykštis, taip pat daug sudėtingesnis. Oras tai šiltas, tai šaltas, todėl ant ledo būna labai šlapia ir slidu. Mums (tokios sąlygos) labai pavojingos“, – skulptorius sakė televizijai „Reuters Television“.

Su Sibiru besiribojančios Heilongdziango provincijos sostinė Harbinas yra viena iš šalčiausių vietų Kinijoje. Žiemą mieste paspaudžia iki 35 laipsnių šaltis.

Harbine kasmet rengiamas ledo skulptūrų festivalis, garsėjantis visame pasaulyje, tačiau jį taip pat veikia pasaulinis klimato šiltėjimas – dabar sniegas ir ledas ištirpsta daug greičiau nei kadaise.

Renginio organizatoriai nurodė, jog Kalėdų Senelio skulptūrai teko gaminti dirbtinį sniegą.

Tačiau ši skulptūra pritraukė tūkstančius turistų iš visos šalies, kurie trokšta džiaugtis žiemiškomis Kalėdomis, nepaisydami Kiniją apėmusio ekonomikos nuosmukio.

Daugelis sako, jog toks turizmas gaivina šalies ekonomiką.

„Jis gali paskatinti ekonomikos kilimą ir vartojimą. Kai žmonės laimingesni, jie išleidžia daugiau pinigų, o tai pakels miesto ir netgi visos šalies ekonomiką“, – sakė turistas iš Pekino Li Qingshengas.

Harbino pareigūnai žiemos turizmo ateitį mieste vertina optimistiškai.

Tikimasi, kad Harbino ledo skulptūrų festivalyje apsilankys 800 000 turistų, iš jų 90 proc. kinų, sakė vietos turizmo biuro direktorė Jia Yan.

Festivalis tradiciškai vyksta nuo gruodžio vidurio iki vasario pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai