Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kipras Lamauskas užėmė prizinę vietą tarptautiniame barmenų konkurse

Geriausi pasaulio barmenai sausio 30 dieną susitiko šiauriniame Suomijos poliaratyje. Laplandijoje įsikūrusiame „Lainio Snow Village“ viešbutyje įvyko 15-asis tarptautinis „Finlandia Vodka“ barmenų čempionatas.
Kipras Lamauskas
Kipras Lamauskas / Organizatorių nuotr.

„Tai neeilinis barmenų čempionatas, o unikali patirtis – čia, Suomijos Šiaurėje, susiburia tik geriausi barmenai iš viso pasaulio, – teigė Markku Raittinenas, „Finlandia Vodka“ vyriausiasis degustatorius. – Visų dalyvių sugebėjimai yra nesulyginami, kiekvienas turi savitą kūrybos talentą. Mums didelė garbė, nes tik geriausi barmenai dalyvauja šiame čempionate.“

Barmenų čempionato finale teisėjavo 12 narių komisija. Barmenai varžėsi trijose rungtyse: „aperitif“, „long drink“ ir „Quick Mix“ kategorijose, kurių prizinis fondas 25,5 tūkst. JAV dolerių. Susumavus rezultatus nugalėtoju tapo barmenas Ariel Leizgold iš Izraelio. Antrąją vietą užėmė Pekka Välitalo iš Suomijos. O garbinga trečia vieta atiteko jauniausiam čempionato dalyviui Kiprui Lamauskui (20) iš Lietuvos. 

Kipras Lamauskas, dirbantis naktiniame klube „Pabo Latino“ Vilniuje, konkurse dalyvavo pirmą kartą. Bendroje įskaitoje surinkęs 265 taškus nuo nugalėtojo atsiliko tik 18 taškų. Kol kas tai aukščiausias Lietuvio įvertinimas per visą čempionato istoriją. Kipro talentas ir nuoširdus barmeniškas bendravimas pakerėjo visus. Jaunasis barmenas neslėpė džiaugsmo įgijęs naujos patirties ir tarptautinį pripažinimą.

Čempionatas vyko ledo bare „Snow Village“ viešbutyje, kuris pastatytas beveik iš 2 milijonų kilogramų sniego ir papildomai 300 tūkstančių kilogramų skaidraus ledo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas