„Espreso kavos puodelyje turime iki 12 proc. kavos, likę 87 proc. yra vanduo. Visais kitais atvejais – toje užpiltinėje kavoje, kurią rytais geriame namuose arba ofisuose – kavos yra 2 proc., o vandens – 98 proc.“, – laidoje „Žvilgsnis“ sakė D.Vėželis
Pasak jo, espreso puodelyje yra santykinai mažiau kofeino nei kavoje, kurią dažnas geria namie tiesiog užpildamas maltas pupeles vandeniu.
„Kofeinas yra tokia medžiaga, kuri tirpsta vandenyje. Kuo mes turime ilgesnę sąsają kavos ir vandens, tuo ir kofeino turėsime daugiau“, – kalbėjo D.Vėželis.
Norint gauti energijos D. Vėželis rekomenduoja espreso kavą: „Jeigu norite, kad prasimerktų akys ir reikia energijos, geriau išgerti užpiltinės kavos puodelį, nes tada kofeinas atvers akis. Tačiau norint tokios pat energijos ir pasimėgauti kava, rekomenduočiau espreso kavą.“
Pasak jo, žmonės dažnai renkasi prastą kavą ir sako, kad organizmas nepriima kavos.
„Prasta kava yra ta, kuri yra labai sudeginta arba sena. Dėl to mūsų rekomendacijos – rinktis kuo šviežesnio skrudinimo kavos pupeles, jas susimalti prieš darant kavą – tada turėsime patį geriausią gėrimą“, – nurodė jis.
Pasak D.Vėželio, sumalus kavos pupeles, jos per minutę apie 30-40 proc. savo aromatinių savybių atiduoda į orą, todėl jis rekomenduoja nusipirkti 100-200 gr. kavos pupelių ir laikyti jas vakuuminiame inde, kad pupelės turėtų kuo mažiau sąveikos su oru.