Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lauko baldai – jaukiam ir praktiškam kiemui

Riba tarp namų ir lauko baldų šiandien beveik nematoma. Garsiausi pasaulio baldų gamintojai bei dizaineriai jau ne pirmus metus iš eilės siūlo stilingus ir funkcionalius lauko baldus, kurie tarsi būtų namų interjero dalis, persikėlusi į kiemą. Įdomu tai, kad baldų kūrėjai nebijo eksperimentuoti su sintetinėmis medžiagomis, kurias apdoroja pažangiausiomis technologijomis. Minkšti lauko gultai, sofos, krėslai sukuria jaukią atmosferą ir kiemą paverčia tikra ramybės ir poilsio oaze.
Lauko baldai
Lauko baldai / Shutterstock nuotr.

Daugiau jokio tarnavimo daiktams

Pasak didžiausios Lietuvoje elektroninės parduotuvės pigu.lt specialistų, lietuviai yra ištikimi klasikai ir mielai renkasi medinius laiko baldus, kurie tikriausiai niekada neišeis iš mados. Visgi, medis reikalauja labai daug priežiūros, todėl pirkėjai vis dažniau ieško lauko baldų, pagamintų ne iš įprastos lietuviškos medienos, kurią kiekvienais metais reikia lakuoti ar perdažyti, o iš tropinių medžių medienos pagamintų lauko baldų. Šiuo metu labai populiari tiko ir shorea mediena, iš kurios gaminami pakankamai lengvi, grakštūs ir ilgaamžiai lauko baldai, nereikalaujantys ypatingos priežiūros. „Pirkėjams svarbus lauko baldų grožis, patogumas ir praktiškumas, niekas nebenori tarnauti daiktams“ – teigia pigu.lt specialistai.

Fotolia nuotr./Lauko baldai
Fotolia nuotr./Lauko baldai

Alternatyva natūralioms medžiagoms

Lietuvoje labai išpopuliarėjo iš sutankinto polietileno vytelių pinti lauko baldai. Polietileno vytelės pinamos rankomis, baldų dizaino galimybės praktiškai neribotos, o plika akimi net sunku atskirti nuo natūralaus medžio vytelių. Anot pigu.lt specialistų, tokio tipo baldų komplektai, lauko gultai ar stalai yra bene geriausias pasirinkimas tiems, kurie vertina originalų dizainą, aukštą kokybę ir paprastumą. Lauko baldai iš polietileno vytelių atsparūs aplinkos poveikiui: net ir ilgai veikiami tiesioginių saulės spindulių jie neblunka, o sudrėkę nepradeda pelyti. Tokius baldus lengva prižiūrėti, pakanka nuvalyti drėgna šluoste ir baldai atrodo vėl kaip nauji. Be to, jie puikiai toleruoja oro temperatūros svyravimus, todėl nereikia sukti galvos, kur saugoti baldus žiemą.

Sutankintos polietileno vytelės yra labai elastingos ir tvirtos. Tarkim, lauko gultai nupinti iš tokių vytelių, puikiai atlaiko didelį svorį, todėl galima drąsiai mėgautis vasaros popietės ramybe su artimu žmogumi. Lauko gultas tikrai nesulūš ir nesideformuos.

Pakaitalai neturi įtakos kokybei

Natūrali oda visada asocijuojasi su prabanga, tačiau natūralios odos baldai lauke nėra pats geriausias pasirinkimas. Natūrali oda labai jautri tiesioginiams saulės spinduliams, temperatūros svyravimams ir kitiems atmosferos veiksniams. Tad tiems, kuriems labai svarbu, kad baldai alsuotų prabanga, lauko baldų gamintojai siūlo alternatyvą – lauko baldus iš vinilo. Vinilas labai kokybiškas natūralios odos pakaitas, kuris yra atsparus atmosferos veiksniams. Be to, vinilas vizualiai atrodo kaip natūrali oda, tad net neįtartum, kad tai dirbtinė, o ne natūrali medžiaga.

„Shuterstock“ nuotr./Lauko baldai
„Shuterstock“ nuotr./Lauko baldai

Lauko baldai, pagaminti iš šios medžiagos, itin atsparūs temperatūros pokyčiams, saulės spinduliams ir nesugeria drėgmės. Lauko gultai pagaminti iš šio natūralios odos pakaitalo gali stovėti lauke ištisus metus, net -30 laipsnių šaltis ar +60 laipsnių karštis jiems nebaisus. Baldų gamintojai siūlo įvairias baldų ir medžiagų kompozicijas, kurios maloniai nustebins net ir pačius išrankiausius pirkėjus. Šiuo metu labai populiarūs vinilo ir sutankinto polietileno vytelių arba vinilo ir dirbtinio akmens duetai.

Baldų funkcionalumas

Gyvenantys nuosavuose namuose ar sodybose gali džiaugtis pakankamai dideliais kiemais, kuriuose erdvę galima skirstyti taip, kaip norisi, nesujaudinant, kad naujas modernus lauko gultas netilps ar baldų komplektas sumažins kiemo erdvę. Deja, kotedžų gyventojai paprastai tokių sąlygų neturi, todėl lauko baldams kelia aukštus funkcionalumo reikalavimus. Lauko sofos atstoja svetainę, modulinius baldus lengva stumdyti, keisti jų išdėstymą mažame kiemelyje, o kompaktiški lauko šaldytuvai ir barai leidžia ilgai ir maloniai leisti laiką kieme. Pastaruoju metu lietuviai labai pamėgo lauko gultus, kurie turi reguliuojamus atlošus. Tokie lauko gultai tarnauja ir kaip krėslas, ir kaip lova, o užima išties nedaug vietos.

Mėgstamiausios lauko badų spalvos

Lauko baldų spalva – svarbus akcentas, kuris labai dažnai nulemia lietuvio pasirinkimą. Šiuo metu Vakarų Europoje labai išpopuliarėjo ryškių ir nestandartinių spalvų lauko baldai. Tiesa, juodos ir baltos spalvos lauko baldai vis dar tebėra populiarūs ir panašu, kad artimiausiu metu jų paklausa tikrai nesumažės. Lietuviai spalvų atžvilgiu gana kuklūs, mieliau renkasi tradicines natūralaus atspalvio spalvas, kurios per daug nekrenta į akis ir atrodo neutraliai. Gal dėl to Lietuvoje labai išpopuliarėjo šviesus ir jaukus skandinaviškas stilius. Elektroninės parduotuvės pigu.lt, prekiaujančios lauko gultais, lauko baldų komplektais, pagamintais ir iš natūralių, ir iš dirbtinių medžiagų, specialistai teigia, kad lietuviai mėgsta skandinavišką stilių, nes jis alsuoja ramybe, švara ir paprastumu. Tuo trapu, ryškiaspalviai lauko badai į lietuvių širdis gana sunkai skinasi kelią. Tiesa, tai tikrai nereiškia, kad esame abejingi naujovėms, tiesiog pastelinės neutralios spalvos yra praktiškesnės, greitai neišblunka ir puikiai įsikomponuoja į kiemo erdvę, neužgoždami gamtos grožio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas