Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos pašto ženklą papuošė S.Kuzmos skulptūrinė kompozicija „Lozoriau, kelkis“

Šiais metais vaizduojamojo meno šakai įamžinti Lietuvos paštas pasirinko nacionalinės premijos laureato Stanislovo Kuzmos skulptūrinę kompoziciją „Lozoriau, kelkis“, skirtą gydytojų pašaukimui pagerbti, teigiama pranešime žiniasklaidai. Naujasis pašto ženklas su S.Kuzmos kūrinio atvaizdu apyvartoje pasirodys šį šeštadienį, rugpjūčio 26 dieną.
Lietuvos pašto ženklą papuošė S.Kuzmos skulptūrinė kompozicija „Lozoriau, kelkis“
Lietuvos pašto ženklą papuošė S.Kuzmos skulptūrinė kompozicija „Lozoriau, kelkis“ / Lietuvos pašto nuotr.

Pašto ženklą, kuriame vaizduojama menininko S.Kuzmos skulptūra „Lozoriau, kelkis“, sukūrė dailininkė Indrė Ratkevičiūtė. 0,94 euro nominaliosios vertės pašto ženklas bus išleistas 40 tūkst. egzempliorių tiražu.

Naujuoju pašto ženklu siekiame pristatyti Lietuvos meno tendencijas, skatiname pažinti Lietuvos meno raidą.

„Pašto ženklai kartu su šalies gyventojų siuntomis iškeliauja į pasaulį įvairiausiomis kryptimis, todėl filatelija – puikus būdas reprezentuoti Lietuvą. Tęsdami šiuolaikinio lietuvių meno ženklų serijos leidybą šįkart pristatome vieną iš iškiliausių šalies skulptorių S.Kuzmą ir jo kūrybą. Naujuoju pašto ženklu siekiame pristatyti Lietuvos meno tendencijas, skatiname pažinti Lietuvos meno raidą“, – teigia Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Rasa Kruopaitė-Lalienė.

Drauge su pašto ženklu „Šiuolaikinis lietuvių menas. Skulptūra“, anot Lietuvos pašto, apyvartoje pasirodys ir pirmosios dienos vokas. Šeštadienį pašto korespondencija, apmokama naujuoju pašto ženklu, Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.

Lietuvos pašto nuotr./Lietuvos pašto ženklą papuošė S.Kuzmos skulptūrinė kompozicija „Lozoriau, kelkis“
Lietuvos pašto nuotr./Lietuvos pašto ženklą papuošė S.Kuzmos skulptūrinė kompozicija „Lozoriau, kelkis“

Skulptūrinė kompozicija „Lozoriau, kelkis“ S.Kuzmos buvo sukurta dar 1989 metais, tačiau tik po jo mirties įgyvendinta sūnaus, taip pat skulptoriaus Algirdo Kuzmos. Jis nuolat talkindavo tėvui, realizuojant kūrybines idėjas. A.Kuzma pasitelkė savo tėvo S.Kuzmos paliktus šios skulptūros piešinius ir maketą.

Menininko valia kompozicija „Lozoriau, kelkis“ praėjusiais metais iškilo Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų kiemelyje, ji įprasmina ligonio ir jo artimųjų vilties bei prikėlimo dvasią. Tai – kovos už gyvenimą ir gydytojų pašaukimo simbolis. Skulptūra 2016 m. vasarą buvo pastatyta visuomenės lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas