„Rekordinį kalakutą auginome ilgiau nei pusę metų, nors įprastai šie paukščiau auginami 21 savaitę. Paukštis buvo marinuojamas pagal mūsų tradicinį receptą, jau pelniusį apdovanojimus“, – pasakojo bendrovės „Arvi kalakutai“ gamybos vadovė Rasa Dapkevičienė, pridūrusi, kad kalakutą kepė net penkias su puse valandos.
„Siekiame skatinti sveikesnį požiūrį į gyvenimą, todėl būdami vienintele specializuota kalakutų mėsos perdirbimo įmone Baltijos šalyse, nusprendėme marijampoliečiams miesto dienų proga suteikti galimybę paragauti skanios ir sveikos mėsos“, – apie sprendimą siekti naujo rekordo pasakojo R.Dapkevičienė, džiaugdamasi, kad miestiečių norinčių paskanauti rekordinio kalakuto nusidriekė ilga eilė.
Bendrovė pagerino savo 2008-asiais metais pasiektą kepto kalakuto rekordą. Ankstesnis rezultatas buvo 13 kilogramų ir 425 gramų. Naująjį rekordą užfiksavo agentūros Rekordo agentūros „Factum“ ekspertė Violeta Masteikienė. Ji patikino, kad naujasis laimėjimas bus įrašytas į Lietuvos rekordų knygą, o bendrovė „Arvi kalakutai“ gaus specialų pažymėjimą.