Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Michelin“ apdovanojimą gavusio restorano šefas atskleidė, kaip idealiai iškepti otą

Prie Biskajos įlankos (Ispanija) įsikūrusio šeimos restorano „Elkano“ virtuvės šefas Aitoras Aregis atskleidžia ant žarijų idealiai iškepto oto receptą: žuvį jis skrupulingai renkasi iš vietos žvejų, kepa nenušveistą, o restorano klientams patiekia be garnyro. Dėl patiekalo patiekimo nesuklysta – 2015 m. „Elkano“ pelnė prestižinio „Michelin“ restoranų gido žvaigždutę.
Žvejo sugautas otas
Žvejo sugautas otas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Otas

„Labai svarbu gerai sutarti su žvejais. Jeigu nežinai, kas žvejojo, kur žvejojo, negali žinoti, ar žuvis tikrai gera. Jau daug metų vieni kitus pažįstame“, – sako A.Aregis.

„Elkano“ meniu priklauso nuo to, ką tą rytą pagavo žvejai. Virtuvės šefo teigimu, reikia žinoti, kur žuvis maitinosi, nes nuo to priklauso jos skonis – jeigu žuvis sužvejota netoli įlankos, vadinasi, ji – šviežia.

Be to, reikia atsižvelgti į sezoną, mat skirtingais metų laikais žuvies skonis keičiasi: ji visai kitokia prieš nerštą ir po jo.

A.Aregis prieš kepdamas žuvį persirengia, o jo marškiniai – švarutėliai, bet žuvies krepšelis atrodo kitaip.

„Jeigu nušveisčiau žuvį, gali įtrūkti žuvies oda ir kepant ant žarijų žuvis išsausėtų. Labai svarbu, kad kepant otą oda neįtrūktų“, – kulinarines subtilybes atskleidžia „Elkano“ šefas.

Elkano restorane otas patiekiamas be garnyro – jokių bulvių ir daržovių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?