„Labai svarbu gerai sutarti su žvejais. Jeigu nežinai, kas žvejojo, kur žvejojo, negali žinoti, ar žuvis tikrai gera. Jau daug metų vieni kitus pažįstame“, – sako A.Aregis.
„Elkano“ meniu priklauso nuo to, ką tą rytą pagavo žvejai. Virtuvės šefo teigimu, reikia žinoti, kur žuvis maitinosi, nes nuo to priklauso jos skonis – jeigu žuvis sužvejota netoli įlankos, vadinasi, ji – šviežia.
Be to, reikia atsižvelgti į sezoną, mat skirtingais metų laikais žuvies skonis keičiasi: ji visai kitokia prieš nerštą ir po jo.
A.Aregis prieš kepdamas žuvį persirengia, o jo marškiniai – švarutėliai, bet žuvies krepšelis atrodo kitaip.
„Jeigu nušveisčiau žuvį, gali įtrūkti žuvies oda ir kepant ant žarijų žuvis išsausėtų. Labai svarbu, kad kepant otą oda neįtrūktų“, – kulinarines subtilybes atskleidžia „Elkano“ šefas.
Elkano restorane otas patiekiamas be garnyro – jokių bulvių ir daržovių.